Ilias Sebaoui viert het suikerfeest met z’n familie voor kampioenswedstrijd

Aanvaller Ilias Sebaoui viert samen met zijn familie het einde van de Ramadan. De 20-jarige Sebaoui zal voor de middag het Suikerfeest vieren, en ’s avonds met de beloften de kampioenswedstrijd op ’t Kiel afwerken. Een drukke dag dus voor Ilias en zijn familie.

“Het was voor mij persoonlijk een stevige Ramadan dit jaar”, vertelt Ilias. “Zeker de eerste twee weken, aangezien ik tijdens de vasten nog wedstrijden moest spelen en hard moest doortrainen. Je merkt toch dat je een pak minder energie hebt, als je niet mag eten of drinken voor zo’n wedstrijd. Dan is het vooral belangrijk dat je mentaal goed zit. Ik heb mij wel wat kunnen optrekken aan de andere ploegmaats die ook meededen aan de Ramadan.”

“Uiteindelijk word je het toch ook wel wat gewoon. Veel wordt goedgemaakt door het avondeten op het einde van zo’n dag vasten. Vaak is dat gezellig samen met de familie, maar ik ben ook een paar keer met vrienden gaan eten. Eén keer werd ik uitgenodigd door het Marokkaanse consulaat waar ik samen met Tarik Tissoudali en Radja Nainngolan heb gegeten. Dat was wel een speciale avond.”

“Bovenop die avondmalen, staan wij ook stil bij de mensen die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij. We proberen die mensen extra te helpen en zetten ons ook extra in voor goede doelen. Dat is voor mij persoonlijk ook heel belangrijk.”

“En nu wordt de Ramadan dus afgesloten met het Suikerfeest”, vervolgt de aanvaller. “Ik denk dat je het Suikerfeest wel kan vergelijken met Kerstmis of Pasen. Wij komen tegen de middag samen met heel de familie en eten allemaal samen. Om zo het einde te vieren van de belangrijkste maand doorheen het jaar. Vaak zie ik dan familieleden waar ik anders niet zo veel contact mee heb. Dat is altijd een leuk weerzien. Na dat feest zal ik mij moeten haasten naar ’t Kiel waar ik hopelijk van een tweede feest kan genieten.”

Beerschot wenst iedereen die het Suikerfeest viert een gelukkig Suikerfeest.

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII teamwear

discover our webshop