Lommel-Beerschot: reactie Losada

Beerschot heeft 2019 afgesloten met een 1-0 nederlaag bij Lommel. ‘We blijven leider -daar had ik op voorhand voor getekend- maar gaan toch de winterstop in met een slecht gevoel.’

Van bij de start was het Lommel dat steeds de vrije man vond en kansen creëerde. Toch had het anders kunnen lopen, bij 0-0 ging Saint-Louis alleen op doelman Svedkauskas af maar miste. ‘Dat had een keerpunt kunnen zijn maar we pakken onze momenten niet. We scoren nog steeds te moeilijk. Voor het overige was Lommel in de eerste helft beter en kwam het verdiend op voorsprong. Wij waren gewoon slecht. Er speelden veel spelers onder hun niveau.’

De tweede helft van onze Mannekes was beter. Met Vorogovskiy en Noubissi in de ploeg zette Beerschot Lommel meteen vast. ‘We zijn achterin met 4 gaan spelen en met een meerderheid aan de buitenkanten. Daardoor kwam Lommel in de eerste 20 minuten amper over de middenlijn en zaten we goed in de match. Daarna gingen we te overhaast en zenuwachtig spelen. We hadden in die tweede helft enkele grote kansen, met Rapha, Maes, Vorogovskiy en Tissoudali. Weer konden we niet scoren.’

Peter Maes noemde dit de beste match van Lommel. In hun vorige twee thuiswedstrijden pakten de Limburgers ook al 4 op 6 tegen Union en OHL. Hernan Losada had dan ook gewaarschuwd voor onderschatting. ‘We wisten dat Lommel een te duchten tegenstander was, zeker thuis. Toch beginnen we zo slap aan de wedstrijd. Dit is jammer en geeft me een slecht gevoel. We gaan niet ongeslagen de winterbreak in. Anderzijds had ik op voorhand getekend voor dit scenario. Van onze 6 wedstrijden hebben we er 4 uit gespeeld. We hebben maar 1 keer verloren en blijven zeker leider. Dat is positief.’

Tot 2 januari zijn er geen groepstrainingen. Dan vertrekt Beerschot 7 dagen op winterstage naar Spanje. ‘We recupereren enkele spelers en gaan alles op een goede winterstage zetten. Daarna spelen we 5 van onze 8 wedstrijden thuis. We willen meedoen voor de tweede periode.’