Beerschot-Roeselare: het verslag

Beerschot is er niet in geslaagd de drie punten thuis te houden. Een vroege voorsprong kon onze Mannekes niet inspireren tot grootse voetbaldaden… want kreeg geen passend verlengstuk. In een partij zonder uitgespeelde scoringsmogelijkheden ging Roeselare met de minuut meer en meer in z’n kans(en) geloven, en daar werd het in het slotkwartier ook voor beloond. Paars-wit ging na die gelijkmaker helemààl aan het broddelen, zag de faalangst toenemen en mocht zich uiteindelijk nog gelukkig prijzen met dat ene puntje.

De start van het nieuwe kalenderjaar 2020 was nochtans perfect want bij de eerste actie over links was het al direct bingo. Saint-Louis zorgde voor de lage assist, Dom kwam centraal ingelopen en trapte lekker binnen. Eindelijk die eerste dik verdiende competitiegoal voor Joren nadat hij de voorbije maanden net dat tikkeltje meeval bij de afwerking miste of op de doelman en/of paal en deklat had besloten.

Wat daarna volgde, was minder spectaculair. Beerschot eiste weliswaar balbezit op, legde verzorgd voetbal op de mat maar slaagde er niet in om de acties tot in de zone van de waarheid door te trekken. Het gevolg: (te) weinig dreiging  en amper reëel doelgevaar. Noubissi knalde nog wel eens vanop rechts, maar Biebauw lag goed in de hoek.

En Roeselare? Dat kwam amper in het stuk voor. De bezoekers liepen zich telkens te pletter op de goed georganiseerde Kielse verdediging, waarin Frédéric Frans – centraal naast Prychynenko – debuteerde. Mike Vanhamel kreeg amper keeperswerk op z’n bord en moest enkel toekijken bij een afzwaaier en enkele hoge ballen.

De tweede helft was “another cookie”, zou Louis Van Gaal zeggen. Roeselare ging – zeker in het vierde kwartier - meer vooruit voetballen, zette Beerschot zodoende onder druk en daar kwamen onze Mannekes maar moeilijk onderuit. De betere mogelijkheden waren dan ook voor de Zuid-West-Vlamingen maar Vanhamel en zijn verdedigers stonden of lagen telkens op de juiste plaats. De greep op het middenveld en op de match waren we echter kwijt.

Voetballen vanuit de omschakeling en op die manier gevaarlijk proberen te zijn, dat was het motto voor Beerschot. Holzhauser ging z’n kans vanuit de tweede lijn, Biebauw grabbelde… maar redde wel. Het doelpunt viel echter aan de overzijde, toen Camargo randje grote rechthoek de bal in de verste hoek plaatste. Een verdiende gelijkmaker…

Beerschot was nu even helemaal de kluts kwijt, stapelde de misverstanden en balverliezen op en miste zowel de ideeën als de durf om alsnog voor de volle pot te gaan, bevreesd als het was voor die fatale Roeselaarse counter.

Dat moet volgende week zaterdag tegen Union een (heel) pakske beter, Mannekes.

 

TOESCHOUWERS: 5.800

SCHEIDRECHTER: Alen

DOELPUNTEN: 3’ Dom 1-0, 74’ Camargo 1-1

BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko, Frans, Bourdin, Reda, Maes (80’ Sanusi), Dom, Holzhauser, Vorogovskiy (68’ Aloé), Saint-Louis (82’ Ibara), Noubissi

ROESELARE: Biebauw, Voet, Holmes, Nouri, Mvuemba, Andzouana (49’ Naessens), Sy, Rommens, Camargo, Casagolda (90’ Zolotic), Oliveira (54’ Godwin) 

GELE KAARTEN: Naessens, Frans

RODE KAARTEN:

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII teamwear

discover our webshop