KAA Gent-Beerschot: 1-0

De kop is eraf! Ondanks een 1-0 nederlaag tegen KAA Gent, speelde Beerschot een sterke oefenwedstrijd en lag het op geen enkel moment onder tegen de sterke tegenstander. Er waren twee helften van 60 minuten gepland maar de match werd ingekort door enkele blessures bij de thuisploeg.

De eerste helft begon evenwichtig. Waren er nauwelijks kansen, het was toch een aangenaam kijkstuk met tempo en intensiteit. Beerschot dreigde met een schot van Rapha en enkele hoekschoppen. Aan de andere kant strafte Mbayo bijna slecht inspelen van doelman Vanhamel af.

Na de drankpauze nam Beerschot de match in handen en speelde het sterk op de interceptie. Het leverde een kans op voor Maes die vanop de linkerflank de 16 indook en Kaminski op de grond dwong. Ook Senne Ceulemans liet zich positief opmerken. Samen met Rapha en Sanusi nam onze belofte het middenveld in handen en maakten ze het Vadis en Bezus moeilijk. Toch kon Vadis na 45 minuten door de buitenspelval glippen. De Gentse kapitein legde klaar voor Kvilitaia die makkelijk kon binnentikken.

Meteen na de openingstreffer zetten Prince en Placca een goede aanval op. Placca draaide de bal naar de rechtse hoek. Roef, die Kaminski net had vervangen, ging gepast plat. Een goed Beerschot ging rusten met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft verschenen 10 nieuwe spelers aan de aftrap. Ook zij openden sterk. Pietermaat en de zijnen beletten spelverdeler en kapitein Kums het voetballen. Een mooie tegenaanval en een goal van Tissoudali werden afgevlagd voor buitenspel. Onze Amsterdammer dribbelde even later alles op een hoopje. Zijn plaatsbal scheerde de deklat. Beerschot ging uitdrukkelijk domineren met ook kansen voor Noubissi en Van den Buijs. Gent kon er in het eerste half uur enkel een kopbal van Plastun tegenover plaatsen en viel met 10 toen Yaremchuk uitviel.

Met de beloften Matondo en Tshitoku in de achterlijn, bleef Beerschot ook bij het ingaan van het laatste half uur baas. Brogno kapte zich tot twee keer toe vrij en kon schieten. Het verdiende doelpunt bleef achterwege.

Door blessurelast bij de thuisploeg werd de wedstrijd in onderling overleg vroeger afgeblazen. Beerschot verloor z’n eerste oefenmatch maar kan terugblikken op een sterke en hoopgevende opener.

DOELPUNTEN: 45’ Kvilitaia 1-0,

BEERSCHOT (HELFT 1): Vanhamel, Frans, Van den Buijs, Reda, Dom, Sanusi, Ceulemans, Maes, Holzhauser, Placca, Prince

BEERSCHOT (HELFT 2): Lejoly, Aloe (De Keersmaecker), Vorogovskiy, Matondo, Mboko, Van den Buijs (Tshitoku), Tissoudali, Brogno, Pietermaat, Vancamp, Noubissi

KAA GENT (HELFT 1): Kaminski (Roef), Arslanagic, Odjidja, Bezus, De Bruyn, Kvilitaia, Castro Montes, Mbayo, Asare, Lustig, Nurio

KAA GENT (HELFT 2): Roef (Coosemans), Yaremchuk, Chakvetadze, Niangbo, Mohammadi, Botaka, Marreh, Kums, Parmentier, Godeau, Plastun