KANSLOOS ONDERUIT

BEERSCHOT - AA GENT  0 - 2

Nederlaag nummer 23 voor Beerschot en daar valt eigenlijk weinig op af te dingen. Onze Mannekes haalden vanavond nooit enig niveau en straalden veel te weinig de gretigheid uit van zeven dagen eerder in de derby op de Bosuil. Het blijft even opmerkelijk en schrijnend dat gebrek aan enige regelmaat. Dat we vandaag verloren van het B-team van AA Gent maakte het nog extra pijnlijk. Hein Vanhaezebrouck kon het zich immers veroorloven om Vadis Odjidja, Sven Kums en Tarik Tissoudali ruim tachtig minuten op de bank te houden. Laurent Depoitre mocht zelfs van een volledig dagje verlof genieten. Dan weet je het wel.

Een al te gezapig tempo, veel slordigheden in de opbouw, een resem misverstanden, weinig dreiging voor beide doelen en slechts een half handjevol kansen. Nee, veel voetbalplezier viel er tijdens de eerste helft niet te beleven. Tel daarbij het decor van een leeg en desolaat Olympisch Stadion. Aftellen naar de rust was het bij momenten. En uitgerekend op dat ogenblik viel er dan toch nog een doelpunt uit de lucht. In het voordeel van (het veredeld reservenelftal van) AA Gent. Het was een voorzet, in de vlucht binnengekopt door De Sart, die Biebauw totaal verraste. Niet echt verdiend die 0-1. Shankland kon nog geen seconde later al gelijkmaken, maar Roef pakte uit met een prima redding. De Gentse voorsprong aan de rust was redelijk gevleid zeg maar...

Daarvoor hielden beide teams zich in zowat alle opzichten in evenwicht. De bezoekers creëerden de betere scoringsmogelijkheden via Casto-Montes en Lemajic, maar de afwerking was redelijk dramatisch. Al moest Biebauw ook wel één keer gevat tussenbeide komen. Aan de overzijde kwam Beerschot aan welgeteld één kans, maar het schot van Sebaoui zoefde nipt naast. Het waren de schaarse hoogtepunten van vijfenveertig minuten voetbal die al rap in de vergeethoek belandden.

Amper beterschap in de tweede helft. AA Gent consolideerde zijn voorsprong met de vingers in de neus en kon op een diefje zelfs nog een tweede keer scoren waarmee het de wedstrijd helemààl besliste. Beerschot kon ook daarna geen vuist meer maken of aanspraak maken op een eerreddend doelpunt. Kansloos onderuit heet zoiets.