STERKE PRESTATIE MAAR EINDE IN MINEUR

UNION - BEERSCHOT  0 - 0 (wedstrijd gestaakt na 83 minuten)

De laatste wedstrijd in 1A is voor Beerschot op een triest dieptepunt geëindigd. Net toen onze Mannekes op weg leken naar een fraai en verdiend gelijkspel liep het in het bezoekersvak helemaal uit de hand. Supportersrellen, vuurpijlen en andere onregelmatigheden noopten scheidsrechter Boucaut ertoe om de wedstrijd in minuut 83 definitief te staken. Het is nu aan de Pro League om te beslissen hoe het hier een einde aan breit. O zo jammer dat ons tweejarig verblijf op het hoogste vlak op die manier een slot krijgt. Want dit is zuur én beschamend.

We geven u toch nog het sportieve verhaal van dit 34ste competitieduel mee. Beerschot speelde in een goedgevuld Dudenpark immers een meer dan degelijke eerste helft waarin het Union goed afhield en weinig combinatieruimte gunde zodat de kampioen van de reguliere competitie nooit in zijn normale spel kwam. Of met andere woorden: het tactisch plannetje van Greg Vanderidt klopte als een bus. Via Sebaoui op de linkerflank en targetman Avenatti probeerden onze Mannekes bovendien zelf gevaarlijk te zijn. Doelman Moris in verlegenheid brengen was er echter niet bij.

Het was de thuisploeg die in het tweede kwartier enkele keren dreigde maar Lejoly reageerde alert op pogingen van Nielsen en Burgess, terwijl Marcq na een snelle uitbraak en mooi aangeven van Vanzeir vanuit de kleine rechthoek toch nog naast besloot. Een monumentale misser was dat.

Even na het halfuur versierde Beerschot zijn beste scoringsmogelijkheid: Lawrence Shankland zag Moris ver uit zijn doel staan, waagde zijn kans met een schot vanop de eigen speelhelft... maar zag de bal over de grijparmen van de thuisdoelman op de bovenkant van de deklat belanden. Schitterend geprobeerd en ei zo na het doelpunt van het jaar... maar dus brute pech voor onze Schotse spits. Union schrok zich (even) rot maar herpakte zich, dwong in de slotfase van de eerste helft nog twee doelkansen af. Lejoly en Radic kwamen telkens prima tussenbeide. Ruststand 0-0.

Na de rust schakelde Union een versnelling hoger waardoor Beerschot meer onder druk kwam te staan. Onze verdediging gaf echter geen krimp want Radic en Lemos toonden zich onverzettelijk in de duels en Lejoly lag goed in de korte hoek bij een schot van Vanzeir. Op het middenveld was een klaarkijkende Sanusi een rustpunt en de man die steeds een beslissende voet had in onze weliswaar schaarse aanvalsacties. Ryan pakte zelf nog uit met een schot dat slechts een half metertje naast vloog.

Het overwicht van de thuisploeg resulteerde uiteindelijk in twaalf corners maar nul echt uitgespeelde kansen. Of de Brusselaars in de resterende zeven minuten toch nog een opening hadden gecreëerd, of zelfs hadden gescoord... We zullen het nooit weten.

TOESCHOUWERS: 8.000

SCHEIDRECHTER: Boucaut

DOELPUNTEN: geen

UNION : Moris, Nieuwkoop, Nielsen, Lazare, Undav, Vanzeir, Burgess, Mitoma, Marcq (67' Kozlowski), Machida, Kandouss

BEERSCHOT: Lejoly, Dom, Radic, Lemos, Bourdin, De Smet, Sanusi, Coulibaly (76' Pietermaat), Avenatti, Sebaoui (71' Vaca), Shankland

GELE KAARTEN: Machida