DUBBELE KOUDE DOUCHE IN HONDERDTWINTIG SECONDEN

BEERSCHOT  - LIERSE KEMPENZONEN  2 - 3

Beerschot heeft een unieke kans op een tweede thuiszege en de daaraan vasthangende leidersplaats in 1B laten liggen. Tot twee keer toe klommen Sanusi & co op voorsprong maar evenveel keer lieten we ons door een goed counterend Lierse met zijn efficiënt spitsenduo bijbenen. Leonardo Rocha en Serge Tabekou, onder hun beidjes maakten ze vanavond het verschil. Met hun neusje voor doelpunten profiteerden zij immers optimaal van wat haperingen in de Kielse verdediging. 

Beerschot zette onmiddellijk veel druk en zorgde langs Vaca en Verlinden voor de eerste dreiging. Gaandeweg knokte Lierse zich beter in de wedstrijd, toonde veel duelkracht op het middenveld en knutselde tussendoor drie goede doelkansen in elkaar. Maar Tabekou zag zijn volley nipt over vliegen, De Schrijver mikte tegen de paal, terwijl Vanhamel goed reageerde op een kopstoot van Rocha.

Even voor het uur klommen onze Mannekes op voorsprong toen Thibo Baeten een afgeweerd schot van Koshi mooi op de slof nam, een schot waartegen Delanghe geen verhaal had. Een echte spitsengoal, fraai en opportunistisch afgerond.

Lang konden we niet van die voorsprong genieten want minder dan tien minuten later lag de bal bij ons in het net. Koshi redde eerst nog op de lijn maar het was uiteindelijk Rocha die de Kielse defensie met een rake kopstoot afstrafte.

Na die koude douche toonde Beerschot veerkracht en knoopte het weer aan met het betere voetbal. Thibaud Verlinden kwam net voor de rust nog dicht bij de 2-1 maar zag zijn schot op de bovenkant van de deklat vallen.

Het zat ons ook vroeg in de tweede helft niet mee. Zo trapten eerst Verlinden en nadien Baeten in één en dezelfde fase respectievelijk op de deklat en de doelpaal. Hoeveel pech kan je hebben?!

Op het uur kreeg Beerschot dan toch loon naar werken toen Dante Rigo vanop twintig meter hoog binnenknalde. Honderdtwintig seconden later kopten en trapten Rocha en Tabekou Lierse echter van 2-1 achter naar 2-3 voor. Na weinig doortastend optreden van onze verdediging én dom balverlies. Onwaarschijnlijk. Wat een knotsgekke wedstrijd.

Die twee dreunen kwamen uiteindelijk (te) zwaar aan voor onze Mannekes die nog wel met veel drang en goed voetbal op zoek gingen naar de 3-3 maar net dat tikkeltje geluk, overzicht en efficiëntie misten op dat puntje nog uit de brand te slepen. 

TOESCHOUWERS: geen
SCHEIDSRECHTER: Bourdeaud'hui
DOELPUNTEN: 27' Baeten 1-0, 36' Rocha 1-1, 61' Rigo 2-1, 63' Rocha 2-2, 64' Tabekou 2-3
BEERSCHOT: Vanhamel, Seydoux, Meisl, Matthys, Koshi (62' Van Himbeeck), Rigo, Nzita (75' Weymans), Sanusi, Verlinden (75' Sebaoui), Vaca, Baeten
LIERSE KEMPENZONEN: Delanghe, Pupe, Laes, Gillekens, Van Acker (90+2' Poelmans), Rocha, De Schrijver, Brebels, De Schryver (84' De Bie), Tabekou (84' Vekemans), Tarfi (80' Schouterden)
GELE KAARTEN: Verlinden, Laes, Tarfi, Pupe, Van Acker
RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees 
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 SV Zulte Waregem 23 pts
3 K.M.S.K Deinze 23 pts
4 Patro Eisden Maasmechelen 22 pts
5 SK Lommel 21 pts