Rapha is klaar voor de volgende stap

Met 7 doelpunten en 9 assists was Rapha Holzhauser in z’n eerste seizoen een beslissende speler voor Beerschot. “Ik hou van Beerschot en ben graag in Antwerpen. Ik ben een gelukkig mens.” Rapha klinkt en oogt relaxed, maar ook gedreven en ambitieus op stage in Kamen.

“Voetbal is mijn job en mijn leven. Ik heb het zo hard gemist tijdens de lockdown en ben ontzettend blij dat ik het spelletje weer kan spelen. Ik kijk er enorm naar uit om weer wedstrijden met inzet te spelen, zeker naar de thuismatchen snak ik.” De honger is groot bij Rapha Holzhauser die, net als de anderen, scherp traint en een groot deel van de tijd met een brede lach speelt en flaneert. “Ik moet plezier beleven, en dat doe ik hier. Dat is voor mij essentieel. Het is niet omdat je keihard werkt en gefocust bent, dat het niet plezant kan zijn. Dat we het goed met elkaar kunnen vinden, dat we elkaar op en naast het veld verstaan. Dat we weten wat we aan elkaar hebben. Dat is net de sterkte van dit team. Deze ploeg heeft geen sterren.”

Nochtans, als je gespeeld hebt voor Stuttgart en Austria Wien, als je 29 wedstrijden op de Europese teller hebt staan en scoorde in het Stadio Olimpico Van AS Roma, dan zou je de ster van Beerschot kunnen genoemd worden. “Op basis van die gegevens en mijn standing kan jij me hier misschien een ster noemen, maar zo voel ik me niet. Bovendien, iedereen moet zich blijven bewijzen.”

'Ik voel me hier goed. Ik krijg vertrouwen en appreciatie.'

Holzhauser was het voorbije seizoen een van de beste spelers in 1B. Met z’n verfijnde linker en z’n inzicht regisseerde hij het team mee naar de finale. “Ik ben best tevreden. Ik wil belangrijk en beslissend zijn, en m’n stats tonen dat ik dat was. Ik was bij veel doelpunten betrokken. Toch had ik het vorige zomer moeilijk toen we te horen kregen dat we niet promoveerden. Dat was geen makkelijke situatie.  Ik heb dat gelukkig van me af kunnen zetten en ben me daarna steeds beter beginnen voelen. Ook op het veld klikte het. Ik zou m’n rol niet kunnen spelen zonder spelers als Pietermaat, Dom en Sanusi achter me. Enkel door die spelers kan ik in de omschakeling en offensief beslissend zijn… Ik heb nog wel geen vrije trapgoal gemaakt voor Beerschot. Ook al ging die bal tegen Anderlecht wel binnen, dat was geen zuivere en geplaatste vrije trap. Dat hou ik misschien voor de match in Leuven.”

En zo zijn we beland bij die levensbelangrijke wedstrijd op 2 augustus in Leuven. “Da’s toch een hele andere start dan anders. We kunnen ons geen misstap veroorloven in die match maar ik hou daarvan. Ik speel meestal goed in die grote wedstrijden en hoop het verschil te kunnen maken. Maar als ik een ‘shitgame’ speel en we promoveren is het ook goed. Deze club verdient 1A en is er klaar voor. Ik zie Beerschot groeien en professionaliseren op alle vlak. Het is tijd voor ‘the next step’.’

Net als de andere spelers kijken de spelers met veel rust en vertrouwen uit naar de clash. “Ik heb er gewoon veel zin in en ben er zeker van dat we klaar zullen zijn. Ook onze oefenwedstrijden tegen KAA Gent en Club Brugge waren goed. Anderzijds mogen we ons daar niet op blindstaren. Dat zijn opstekers maar je koopt er niks mee. Maar goed, alle signalen zijn positief en we moeten enkel naar onszelf kijken.”

Na een wedstrijd 11 tegen 11 dinsdagvoormiddag, werd in de namiddag een recuperatietraining ingelast. “Het is zwaar en de spieren voelen vermoeid aan. Maar dat is normaal. En Hernan Losada weet als geen ander wat voetballers denken en voelen. Dat is een sterkte. Als jonge coach is hij erin geslaagd de hele ploeg vertrouwen te geven. Dat vertrouwen en de appreciatie die ik hier krijg zijn belangrijk. Ook daardoor voel ik me hier goed. En ja, ik wil volgend seizoen graag nog beslissender zijn. Elke voetballer wil steeds beter worden.”

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII

COMMANDEZ VOTRE MAILLOT EN LIGNE