KV Mechelen-Beerschot: 2-3

Zie ons daar pronken en genieten op de eerste plaats van de rangschikking. Inderdaad, Beerschot is momenteel leider in 1A en heeft die koppositie allerminst gestolen. Na een moeilijke eerste helft Achter de Kazerne en een 2-1-achterstand vochten onze Mannekes op een formidabele en wilskrachtige manier terug… om met goals van Van den Bergh en Coulibaly zowaar nog de drie punten mee te graaien. Voor de zoveelste keer: felicitaties en een dikke “chapeau” voor Hernan Losada en zijn voetballers. Laat ons nu maar een weekje (na)genieten van dit alles.

Het powervoetbal waarmee KV Mechelen de wedstrijd instapte deed Beerschot nochtans al direct naar adem happen. De thuisploeg toonde zich in die beginfase immers gretiger, sneller op de bal en deed het balletje vlot door de rangen circuleren. Via een gevaarlijke vrijschop van Hairemans kwamen ze ook dicht bij het openingsdoelpunt… maar dat viel aan de overkant.

Het was Tarik Tissoudali die met een mooi technisch nummertje doelman Coucke uitspeelde en de bal vervolgens in de verste hoek binnenprikte. In minuut 13 nog wel. Toch geraakte de Kielse motor niet op toerental. Malinois bleef de ruimte vinden op de flanken, en daar hadden onze Mannekes geen pasklaar antwoord op. Het onvermijdelijke gebeurde dan ook toen een goed aangesneden voorzet van Storm door Frédéric Frans nogal ongelukkig in eigen doel werd gedevieerd. Brute pech zoiets.

De hoge druk die Beerschot op de Mechelse verdediging zette leverde enkel wat dreiging op en het was de thuisploeg die het betere van het spel bleef opeisen. Zo mikte Walsh na een zoveelste goede actie een bal op de paal. Vlak voor de rust incasseerde Beerschot een tweede doelpunt, en weer was het een paars been dat de bal in (eigen) doel deed belanden. Deze keer was Mboko de ongeluksvogel op een schot van Schoofs. Met een 2-1-achterstand de rust in dus…

Onze Mannekes ontwikkelden opvallend meer druk in de tweede helft en zette daarin de wedstrijd nog helemaal op z’n kop. Toen Vranckx voor een te drieste tackle werd uitgesloten profiteerde Beerschot optimaal van die numerieke meerderheid. Met twee doelpunten in tien minuten. Twee kopballen ook. Eerst was het Jan Van den Bergh die raak trof, daarna seizoensrevelatie Ismaila Coulibaly. Wat een ommekeer.

Voor KV was dit de doodsteek… en was de brandstof helemaal op, zodat Beerschot uiteindelijk soeverein en freewheelend die 2-3-eindstand consolideerde. En de leidersplaats claimde. Na 13+1 competitiespeeldagen. Wat een knalseizoen!

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Visser

DOELPUNTEN: 13’ Tissoudali 0-1, 20’ Frans 1-1 (own-goal), 43’ Mboko 2-1 (own-goal), 70’ Van den Bergh 2-2, 80’ Coulibaly 2-3

KV MECHELEN: Coucke, Walsh, Hairemans, Storm, Van Damme, Voet (84’ Togui), Schoofs (84’ Kaya), Mrabti (77’ Peyre), Wernersson, Vanlerberghe, Vranckx

BEERSCHOT: Vanhamel, Mboko (81’ Sanyang), Frans, Van den Bergh, Vorogovskiy (85’ Van den Buijs), Pietermaat, Coulibaly, Sanusi, Holzhauser, Tissoudali (74’ Eleke), Suzuki

GELE KAARTEN: Coulibaly, Pietermaat, Vanlerberghe, Hairemans, Storm, Schoofs

RODE KAARTEN: 60’ Vranckx

Tekst: Danny Geerts