Verslag: Beerschot - Cercle Brugge

BEERSCHOT – CERCLE BRUGGE  1 – 1

Opnieuw een gellijkspel voor Beerschot. Cercle Brugge toonde zich gretiger, bracht de betere combinaties op de mat en scoorde in de slotfase de verdiende gelijkmaker, nadat Suzuki met een knappe goal voor een voorsprong had gezorgd.

Hernan Losada koos voor hetzelfde spelconcept en een identieke veldbezetting als vorige zondag tegen AA Gent. Cercle begon het gretigst, nam het initiatief en dreigde vooral over de linkerflank, evenwel zonder Vanhamel echt op de proef te stellen. Het was Beerschot dat vanuit de omschakeling de eerste échte doelkans versierde: aangeven Sanyang maar Coulibaly mikte hoog over.

Twee gevaarlijke fasen  halfweg de eerste helft. Eerst een gevaarlijk afstandsschot van Hazard tegen de paal, en daarna aan de overkant een schitterend doelpunt van onze Mannekes. Rapha Holzhauser verstuurde een van zijn vermaarde millimeterjuiste voorzetten richting Suzuki, en die nam de bal heerlijk op de slof. Wat een beauty.

De bezoekers gingen ook in de tweede helft fel van start, met een knal van Vanhoutte die maar nipt over de kooi van Vanhamel vloog. Beerschot speelde met een sterk blok maar kreeg op het middenveld geen voet aan de grond en geraakte moeilijk tot onder de Cercle-druk onderuit.

In de slotfase vond groen-zwart dan uiteindelijk toch nog een opening in de nochtans stevige Kielse afweer. Een koude douche.

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Smet

DOELPUNTEN:  22’ Suzuki 1-0, 89’ Musaba 1-1

BEERSCHOT: Vanhamel, Frans, Van den Bergh, Bourdin, Pietermaat, Sanusi, Coulibaly, Vorogovskiy (70’ Van den Buijs), Sanyang (70’ Grisez), Suzuki (78’ Noubissi)

CERCLE: Didillon, Bates, Taravel, Hazard (87’ Somers), Ugbo, Hotic, Musaba, Vanhoutte, Velkovski, Biancone, Kanoute

GELE KAARTEN: Vorogovskiy, Hazard, Sanusi

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII

COMMANDEZ VOTRE MAILLOT EN LIGNE