Verslag: Eupen-Beerschot

EUPEN – BEERSCHOT 3-1

Will Still is zijn carrière als hoofdcoach bij Beerschot niet met puntenwinst kunnen starten. Zijn team begon nochtans uitstekend aan de wedstrijd met een zeer vroege goal van Noubissi. Een droomstart voor Still leek in de maak maar eindigde in mineur. Beerschot botste in het verre Eupen immers op een sterkere thuisploeg.

Onze nieuwe coach Will Still wijzigde het elftal dat aan de aftrap verscheen noodgedwongen op meerdere posities ten opzichte van de thuismatch vorige zondag tegen Club Brugge. Zo keerde op het middenveld Sanusi terug uit schorsing ten nadele van Coulibaly die even rust gegund werd. Vorogovskiy moest verstek geven wegens een tik op zijn been op training. Noubissi startte voor de eerste maal dit kalenderjaar in de basis.

Onze Kameroener dankte voor het vertrouwen door na anderhalve minuut al voor het openingsdoelpunt te zorgen. Een mislukt schot van Halaimia dat volledig uit richting leek te gaan, week gelukkig af op de voet van Sanussi recht in de voeten van Noubissi die in één tijd de bal voorbij Defourny plaatste. Lang konden onze Mannekes niet profiteren van deze vliegende start. Op de 10de minuut stonden de bordjes immers al terug in evenwicht. N’dri besloot vanop rechts op Vanhamel maar de goed gevolgde Prevljak legde in de rebound de gelijkmaker gemakkelijk binnen.

Op nieuwe doelpogingen van onze Mannekes bleef het lang wachten al moest doelman Defourny attent blijven op een scherp schot van Sanyang. Eupen dwong de beste kansen af en zette Vanhamel enkele malen aan het werk.

Vlak voor de rust klom de thuisploeg verdiend op voorsprong. Na balverlies van Frans kreeg N’dri plots veel ruimte om van buiten de 16 snoeihard uit te halen. Al ging het leder recht richting de ver uit zijn doel staande Vanhamel, onze aanvoerder was evenwel kansloos op de zwabberbal. Even later leek Sanyang de stand alsnog terug in evenwicht te kunnen brengen maar Koch werkte in extremis in corner. Enkele seconden voor het rustsignaal besloot Koch in het zijnet.

Veel verbetering zat er voor het team van Will Still na de rust niet direct in. Een vlotter combinerend Eupen diepte zijn voorsprong immers al snel nog verder uit. Op een hoge voorzet van Adriano voorbij de tweede paal schoot Koch, na controle met de borst, de 3-1 vanuit een zeer scherpe hoek laag voorbij Vanhamel. De 4-1 (van N’dri) werd terecht voor buitenspel afgefloten

De situatie werd helemaal uitzichtloos toen Brogno, nog maar 10 minuten op het veld, na tussenkomst van de VAR een rode in plaats van een gele kaart onder de neus geduwd kreeg voor een ongelukkige armslag in het gezicht van Cools. Brogno liet hiermee nog maar de eerste rode kaart van het seizoen voor onze Mannekes noteren.

Will Still probeerde even later met drie wissels het tij nog te keren maar het kalf was ondertussen al verdronken. Holzhauser was op een vrijschop nog het dichtst bij een doelpunt. Doelman Defourny duwde echter prima weg. De Panda’s speelden de match gemakkelijk uit. Onze Mannekes blijven door deze nederlaag in de Oostkantons met een troosteloze 2 op 24 achter.