TERUG IN DE TIJD: BEERSCHOT - MOESKROEN 2007-2008

Nu Beerschot in het seizoen 2020-2021 weer op het hoogste niveau – in 1A – aantreedt, duiken we in de aanloop naar elke competitiewedstrijd even terug in de tijd. En draaien we de schijnwerpers naar een rechtstreekse confrontatie uit ‘de jaren stillekes’…Vandaag: Beerschot – Moeskroen 3-0, uit het seizoen 2007-2008

MET TWEE DOELPUNTEN VAN TOPSCORER SANHARIB MALKI

De Kielse tijdmachine keert vandaag dertien (!) jaar terug naar het seizoen 2007-2008, waarin Germinal Beerschot op een mooie zesde plaats eindigde, leuk voetbal op de mat bracht, over een middenveld beschikte om duimen en vingers bij af te likken… en ook een echte scorende spits in z’n rangen telde: Sanharib Malki.

De Syriër was tijdens de winterstop van de campagne 2006-07 vanuit Roeselare op het Kiel beland en vond in het Olympisch Stadion onmiddellijk de weg naar doel. In de thuismatch tegen Moeskroen trapte hij zijn 8ste en 9de  doelpunt binnen. Het eerste op aangeven van Tosin Dosunmu, nummer twee na een assist van Hernan Losada.

De wedstrijd zelf was een partij eenrichtingsvoetbal waarin Beerschot met kop en schouder boven de Hurlus uittorende. Onze verdediging gaf geen krimp op de weinige momenten dat ze onder druk kwam te staan. Centraal toonden Ederson, Cruz en Losada hun kunstjes, terwijl Malki en Dosunmu in aanvallend opzicht voor dreiging en gevaar zorgden.

Sanharib Malki zou dat seizoen 16 doelpunten maken voor Beerschot en eindigde zo tweede in de topschutterstand na Joseph Alpaka van Charleroi, die 18 keer scoorde. Hij had ook oog voor zijn medemaats want klokte af op vier assists.

ZATERDAG 22 DECEMBER 2007 - OLYMPISCH STADION
GERMINAL BEERSCHOT - MOESKROEN  3 – 0
TOESCHOUWERS: 9.000
SCHEIDSRECHTER: Van de Velde
DOELPUNTEN: 8’ Malki 1-0, 43’ Losada 2-0, 69’ Malki 3-0 
BEERSCHOT: Steppe, M. Monteyne, Van Dooren, Dheedene, P. Monteyne, Ederson, Wamfor, Cruz (85’ King), Losada, Dosunmu (74’ Verhoeven), Malki (87’ Cavens)
MOESKROEN: Volders, Sapina, Teklak (65’ Palencia), Van Gijseghem, Grondin, Oussalah (46’ Fellahi), Toyes, Dugardein, Coto, Custovic, Tomou
GELE KAARTEN: Van Gijseghem, Oussalah, Tomou

Sanharib Malki begon te voetballen bij Union en verkaste na zijn Beerschot-periode (69 wedstrijden, 23 doelpunten) naar Lokeren en vervolgens naar het Griekse Panthrakikos. Daarna kende hij twee absolute topseizoenen bij Roda JC in de Nederlandse eredivisie waarin hij zo maar eventjes 42 keer scoorde in 65 matchen. Die knappe cijfers verzilverde hij daarna bij Kasimpasa in Turkije en Al-Wakrah in Qatar.

Aangezien hij de dubbele nationaliteit had, kon Malki kiezen tussen een internationale carrière bij de Rode Duivels of zijn geboorteland Syrië. In 2008 behoorde hij tot de voorselectie van de Belgische Olympische ploeg voor de Spelen van Beijing… maar uiteindelijk opteerde hij toch voor Syrië, waar hij 28 caps verzamelde en zeven doelpunten maakte.

Tekst: Danny Geerts 
 

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII

COMMANDEZ VOTRE MAILLOT EN LIGNE