Verslag: Beerschot - KV oostende

BEERSCHOT – KV OOSTENDE  1 – 2

Beerschot is er vanavond (nog) niet in geslaagd zijn ticket voor Play Off 2 af te dwingen. Tachtig minuten bleven Vanhamel & co overeind onder de steeds toenemende druk van een sterk voetballend KV Oostende dat bij momenten werkelijk imponeerde. Eerst Kvasina en daarna Bataille draaiden in en tijdspanne van vijf minuten de 1-0-score echter om in een 1-2-overwinning. Beerschot was immers op voorsprong gekomen met een prima uitgespeelde actie – wereldpass Van den Bergh, goede afwerking Brogno – maar moest daarna de wet van de sterkste ondergaan. Volgende zondag krijgen onze Mannekens uit bij Standard een tweede kans om zich voor de nacompetitie te kwalificeren.

De bezoekers pakten vanaf minuut één uit met hun bewegingsvoetbal, snelle combinaties en gevaarlijke flankenwissels, en daar had Beerschot het in de beginfase knap lastig mee. Gelukkig stonden de Oostendse kanonnen niet goed afgesteld want wel vier keren mikten de Kustboys in de zone van de waarheid over en/of naast.

Het duurde twintig minuten vooraleer ook onze Mannekes zich aanvallend profileerden. En direct twee keer op rij. Eerst kwam Bourdin centimeters te kort om een voorzet van Holzhauser in doel te deviëren maar vlak daarna was het wel bingo. Van den Bergh speelde Brogno knap vrij op de rechterflank en Loris werkte even fraai als opportunistisch af.

De wedstrijd was en bleef best genietbaar. KVO bepaalde het tempo (en dat lag hoog) en zorgde voor dreiging maar het was Beerschot dat vanuit de omschakeling de gevaarlijkste kans forceerde toen Sanusi zich centraal doorzette. Bij de afwerking liep het echter verkeerd. Aan de overzijde stond Vanhamel pal bij een dichte poging van Kvasina. Eén-nul bij de rust dus.

KVO kwam na de rust zowaar nog gretiger uit de kleedkamer, bleef swingend combineren, gevaarlijke voorzetten voor de Kielse kooi slingeren en liet Beerschot alle kleuren van de regenboog zien. De verdediging kwam zowat constant onder druk te staan maar bleef keurig overeind. Soms met wat kunst- en vliegwerk maar voornamelijk op karakter wilskracht. Aan voetballen kwamen onze Mannekes nog amper toe. De Kustboys toonden zich in elke linie sterker en sneller. Het was Afzien met hoofdletter A.

Tien minuten voor affluiten was het dan zover. Na een zoveelste Oostendse hoekschop en wat gepingpong belandde de bal bij Kvasina die laag binnenschoot. Eén-één... En vijf minuten later waren we er helemaal aan voor de moeite toen Bataille de 1-2 op het bord knalde. Jammer, helaas... Maar wel verdiend voor de bezoekers.