Beerschot wint eerste oefenwedstrijd tegen Kontich met 0-5.

Onder een stralende zon in Kontich, trapte Beerschot de voorbereiding officieel af. De eerste van tien oefenwedstrijden stond bol van de hoogtepunten. De troepen van Peter Maes scoorden vijf keer (Krekovic, Coulibaly, Holzhauser 2x en Placca) en speelden voor de eerste keer sinds oktober voor publiek. Zo’n vierhonderd supporters zakten af naar Kontich en ondersteunden onze Beren vocaal. Kortom, een geslaagde vrijdagavond.

Onze Mannekes begonnen wat zoekend in de eerste oefenmatch onder Peter Maes. Na voorzichtige pogingen van Mukuna en Radic, was de eerste grote kans voor Krekovic. De Kroaat dribbelde naar binnen vanop de flank en trapte overhoeks op doel. De bal werd nog net door een Kontichs been van de lijn gekeerd.

Bij de volgende actie van Krekovic was het wel prijs. Opnieuw kwam hij vanop de flank naar binnen en plaatste hij de bal knap in de rechterbenedenhoek: 0-1. Net voor de rust verdubbelde Coulibaly de score op aangeven van Krekovic. Beerschot dus met een comfortabele 0-2-voorsprong de rust in.

Na de rust stuurde Peter Maes acht nieuwe namen de wei in. Op het uur kon Beerschot uitlopen tot 0-3. Beloftespeler Younes Bourabain dribbelde zich kwiek vrij in de zestien en werd foutief afgestopt. De strafschop werd foutloos omgezet door Rapha Holzhauser.

Twintig minuten later stond de Oostenrijker opnieuw aan het kanon. Deze keer met een plaatsbal van binnen de 16: 0-4. In het absolute slot maakte Fessou Placca er nog 0-5 van. Een overwinning met forfaitcijfers van onze Beren, begeleid door gezangen van 400 fans. Het was genieten van minuut 1 tot minuut 90+3.

Voor Beerschot kwamen in actie: Vanhamel, Lejoly, Van den bergh, Frans, Dom, Van den Buijs, Holzhauser, Placca, Sanusi, Masangu, Coveliers, Krekovic, Halaimia, Coulibaly, Mukuna, Sebaoui, Belhadj, Khalifé, Bourabain, Van Steenwinkel, Radic en Vancamp.