WEER VIJF DOELPUNTEN VOOR BEERSCHOT

Net als vorige week tijdens het eerste oefenduel in Kontich heeft Beerschot ook in wedstrijd twee van de voorbereidingsperiode vijf keer gescoord. De Kielse kanonnen staan na amper 180 minuten vriendschappelijk voetbal dus al redelijk goed afgesteld. Woensdagavond in en tegen Dessel lieten onze Mannekes een 2-5-overwinning optekenen, met Rapha Holzhauser in een hoofdrol. De Oostenrijker scoorde zelf één keer en zorgde ook voor drie assists.

Vooral in het eerste halfuur bracht Beerschot goed voetbal op de mat en bouwde het een mooie 0-3-voorsprong uit. In het derde kwartier liep het iets minder vlot, met enkele onnauwkeurigheden in verdedigend opzicht, waardoor de thuisploeg twee keer tegen scoorde. Maar nog voor de rust stelde Holzie weer orde op zaken.

Na de rust, en met tien nieuwe spelers tussen de lijnen, consolideerde Beerschot zijn voorsprong. Met rustig overwicht maar weinig uitgespeelde doelkansen. Pas helemaal in de slotfase trapte Sanusi de eindstand op het bord.

DOELPUNTEN: 7' Frans 0-1, 9' Krekovic 0-2, 25' Suzuki 0-3, 36' Peeters 1-3, 39' Mathei 2-3, 44' Holzhauser 2-4, 81' Sanusi 2-5

BEERSCHOT (eerste helft): Biebauw, Van den Bergh, Frans, Van den Buijs, Halaimia, Coulibaly, Konstantopoulos, Sanyang, Holzhauser, Krekovic en Suzuki.
BEERSCHOT (tweede helft): Biebauw, Dom, Radic, Belhadj, Mboko, Sanusi, Vancamp, Coveliers, Bourabain, Placca en Eleke.

Aanstaande zaterdag werken de troepen van trainer Peter Maes reeds hun derde oefenwedstrijd af en daarvoor trekken ze naar het Belfius Basecamp van Club Brugge in Knokke-Heist voor een confrontatie met de landskampioen. Een match die achter gesloten deuren wordt gespeeld.