STAGEDAGBOEK: VOL AAN DE BAK OP DAG TWEE

De tweede stagedag zit er bijna op voor onze Beren. Het was afzien, zwoegen, zweten en blazen, maar iedereen haalde de meet. Met een ochtendloop en twee trainingen, waarvan één veldtraining en één gymsessie, was de dag van onze spelers goed gevuld. Gelukkig konden ze na de trainingen genieten van een deugddoend ijsbad en van Engeland – Duitsland, met Duits commentaar.

Om 7u werden onze Mannekes uit hun bed gebeld door de receptie. Meteen moesten de benen ingesmeerd worden want een kwartier later werd iedereen op het appel verwacht voor een ochtendloop op een lege maag. Physical coaches Pieter Jacobs en Stefan Winters bepaalden het tempo en namen de groep mee op sleeptouw voor een loopsessie van een dikke drie kwartier.

Na het ontbijt stond dan de eerste trainingssessie op het programma. Na een stevige opwarming en een aantal passvormen werden er ploegen gevormd voor kleine wedstrijdjes (5 vs 5). Er werd geen enkel duel geschuwd en de ploeg van Ryan Sanusi klom naar een vroege voorsprong, om finaal toch ingehaald te worden door het team van Joren Dom, Wouter Biebauw, Blessing Eleke, Fre Frans en Abraham Okyere. (Lees verder onder de foto)

Na een lichte lunch en een korte siësta werden onze Beren verwacht in de Gym voor de namiddagsessie. Ook daar was het hard labeur. In verschillende groepen moesten onze Mannekes touwtjespringen, lopen op een dikke mat en fietsen. Na een sessie van een goed uur, was het tijd voor welverdiende rust en recuperatie.

Morgen speelt Beerschot een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen SC Verl in de namiddag. Daarvoor wordt er nog één keer getraind.

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII

COMMANDEZ VOTRE MAILLOT EN LIGNE