STAGEDAGBOEK: DAG 3 EEN OVERWINNING TEGEN SC VERL

Na een stevige dag op dinsdag, was woensdag iets rustiger voor onze Beren. Om 8u werden de spelers op het ontbijt verwacht. De voormiddagtraining werd geschrapt en vervangen door een videosessie. Daarna kregen de spelers de kans om bij de kine’s en de masseur langs te gaan. Om 14u speelden onze Mannekes een oefenwedstrijd tegen Duitse derdeklasser SC Verl. 1-2 werd het, met goals van Blessing Eleke en David Mukuna.

De Duitsers begonnen gretig aan de partij en wilden zich duidelijk tonen tegen onze Beren. Toch was het eerste doelgevaar voor Beerschot. Na goed samenspel tussen Thibault De Smet en Bamba Sanyang was het die laatste die net naast besloot. Niet veel later werd het opnieuw gevaarlijk langs die kant, maar weer kon Sanyang niet afdrukken.

Op het halfuur kwam Krekovic in zijn gekende stijl naar binnen en trapte hij met links op doel, maar het schot was niet gevaarlijk genoeg om de Duitse doelman te verrassen. Vijf minuten later was het even alle zeilen bijzetten voor Wouter Biebauw. Hij kwam knap uit en pakte één op één uit met een geweldige redding. Er werd gerust met een brilscore.

Lang was het niet wachten op het eerste doelpunt na de rust. De net ingevallen David Mukuna zette zich sterk door op de rechterflank en gaf de bal goed mee met Blessing Eleke. De Nigeriaanse aanvaller twijfelde niet en na twee tikken om de bal klaar te leggen, knalde hij hem perfect de winkelhaak in: 0-1.

De wedstrijd werd na die 1-0 steviger en bitsiger. Maar onze Mannekes kregen steeds meer kansen. Holzhauser stuurde Suzuki perfect diep. Na een knappe dribbel, besloot de Japanner op de doelman. Niet veel later was het prijs aan de overkant. Schwermann schoof een voorzet aan de tweede paal binnen.

Lang was het niet wachten op de reactie van Beerschot. Eerst werd een voorzet van Dom verlengd door Suzuki. De bal werd op, of net achter, de lijn gered. Geen doelpunt oordeelde de scheidsrechter. Nog geen minuut later was het tijd voor David Mukuna om zijn kunnen te tonen. Met een schot van op de rand van de zestien, legde hij de eindstand vast: 1-2.

Speelden voor Beerschot: Biebauw, Lejoly, Halaimia, Mboko, Konstantopoulos, Van den Bergh, Frans, Van den Buijs, Radic, Dom, De Smet, Pietermaat, Sanusi, Holzhauser, Okyere, Mukuna, Suzuki, Eleke, Krekovic, Bourabain en Sanyang.