STAGEDAGBOEK: DE LAATSTE LOODJES WEGEN HET ZWAARST

Onze Mannekes werkten vandaag de voorlaatste trainingsdag af in Duitsland. Na de teambuildingsactiviteit van donderdag, was het opnieuw tijd om erin te vliegen. De spelers kregen twee pittige veldtrainingen voorgeschoteld ter voorbereiding van de wedstrijd van zaterdag tegen Duisburg.

Om 8u ging de wekker bij de spelers. Na een stevig ontbijt was het tegen 10u tijd voor de eerste training van de dag. Na de obligatoire opwarming werden de spelers opgedeeld in twee groepen. De ene groep moest aanvallen terwijl de anderen moesten verdedigen. Telkens hadden de aanvaller het overtal. Dat leidde tot enkele knappe goals van onder andere Rapha Holzhauser, Thibault De Smet en Blessing Eleke. Ook Jan Van den Bergh herdeed zijn wereldgoal van op Genk, zij het van iets minder ver.

Na die afwerkingsvormen kregen onze Beren een lichte lunch voorgeschoteld en was het tijd voor de nodige behandelingen om alle spieren nog eens los te gooien voor de tweede training. Na een siësta van een dik uur vertrokken de spelers richting het oefenveld.

Daar werkten Peter Maes en zijn staf vooral op het tactische aspect. Opnieuw werden de spelers in twee groepen onderverdeeld. De ene groep moest vanachter uit opbouwen terwijl de andere groep op het juiste moment druk moest gaan zetten op de tegenstander.

Morgen staat er nog een laatste training gepland in de voormiddag. Daarna nemen onze Mannekes het op tegen Duisburg in de namiddag. Na die wedstrijd rijdt de bus meteen door en worden alle spelers afgezet aan het Olympisch Stadion.
 

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII

COMMANDEZ VOTRE MAILLOT EN LIGNE