STAGEDAGBOEK KAMEN: DE LAATSTE OEFENWEDSTRIJD

Onze Mannekes sloten vandaag de stage in Kamen af met een oefenwedstrijd tegen Duitse derdeklasser MSV Duisburg. Het werd 0-1 ondanks een sterke tweede helft van onze Beren. Van den Buijs kwam nog het dichtste bij een gelijkmaker. Hij raakte de lat met een kopbal.

Duisburg begon meteen stevig aan de partij. In typische Duitse stijl: sturm und drang. Het eerste doelgevaar kwam ook van hen. Gelukkig stond Mike Vanhamel goed op te letten na vijf minuten. Met een knappe parade hield hij de nul op het bord.

Gaandeweg kwam Beerschot gevaarlijker opzetten. Na een tien minuten was het Suzuki die een eerste keer op doel kon besluiten. Maar de bal was te centraal om doelman Weinkauf te verrassen. Een klein kwartiertje later was Suzuki opnieuw gevaarlijk. Dit keer werd zijn schot geblokt.

Duisburg bleef goed in blok staan en aasde op een foutje in de opbouw van onze Mannekes. Net voor het halfuur kon Bakir profiteren. Vanhamel was kansloos: 1-0. Niet veel later was het bijna opnieuw zover. Ditmaal stond onze kapitein pal met een knappe voetreflex op een poging van Stoppelkamp.

In het derde kwartier waren er nog pogingen van Dom, Suzuki en Noubissi, maar die waren niet gevaarlijk genoeg om gelijk te maken.

De tweede helft begon met veel middenveldspel. Geen van beide ploegen kon veel combineren. De partij werd gaandeweg ook steviger, met meer overtredingen aan beide kanten. Net voor het uur leek Holzhauser de gelijkmaker aan de voet te hebben. Hij kreeg pardoes een slechte terugspeelbal in zijn voeten en probeerde de doelman te omspelen. Dat lukte net niet.

Na het uur voerden onze Beren de druk op. Beerschot begon beter te voetballen. Vooral op de linkse flank liepen de combinaties vlot met De Smet, Eleke en Holzhauser. Met nog een kwartier te gaan hadden onze Mannekes de kans op de gelijkmaker. Holzhauser schilderde een vrije trap op het hoofd van Van den Buys. Zijn kopbal ging op de lat. In de herneming kon Eleke niet afdrukken.

Tien minuten voor tijd was Beerschot opnieuw gevaarlijk via de linkse flank. Sanyang bracht de bal goed voor in de tweede zone. Okyere kon zijn kopbal niet kadreren. En dus bleven onze Mannekes steken op een-nederlaag.

Kwamen in actie voor Beerschot: Vanhamel, Van den Bergh, Van den Buijs, Holzhauser, Pietermaat, Sanusi, Konstantopoulos, De Smet, Holzhauser, Suzuki, Noubissi, Okyere, Sanyang, Mboko, Halaimia, Belhadj, Coulibaly, Krekovic, Mukuna en Eleke.
 

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII

COMMANDEZ VOTRE MAILLOT EN LIGNE