Beerschot wint van Waasland-Beveren met goals van Suzuki en Coulibaly

Beerschot won op het veld van Hoboken de eerste “thuiswedstrijd” in oefenprogramma. Het werd 2-0 tegen Waasland-Beveren. Onze Beren hadden de beste kansen tegen de Waaslanders, maar botsten op een goede Brent Gabriël in doel bij Beveren, tot Suzuki in minuut 79 de ban brak. In het absolute slot van de match maakte Ismaila Coulibaly er nog 2-0 van.

Beerschot begon goed aan de partij, met fris combinatievoetbal. Het eerste gevaar kwam via de linkerflank na goed samenspel tussen Holzhauser en Sanyang. De voorzet van de Oostenrijker werd goed ontzet in de tweede zone.

Het gevaar bleef komen van die linkerflank. Sanyang kon tot tweemaal toe aanleggen in dezelfde actie. Het eerste schot werd geblokt, het tweede was vanuit een te scherpe hoek om Gabriël te bedreigen.

De grootste kansen van de eerste helft kwamen rond minuut twintig. Eerst omzeilde Holzhauser perfect de buitenspelval op een pass van Van den Buijs. De maestro kreeg de bal echter niet tegen de netten. Drie minuten later was het aan de Oostenrijker om Van den Buijs een bal aan te geven. De centrale verdediger kopte hard in, maar de bal was net te centraal.

Op het halfuur was het opnieuw pompen of verzuipen bij Waasland-Beveren. Eerst zag Krekovic zijn schot van dichtbij in hoekschop gaan, nog geen minuut later kopte Eleke vanuit een goede positie net naast. Aan de overkant zagen we nog een goede ingreep van Belhadj. Net voor de rust mikte Rapha een vrije trap nog net naast het doel: 0-0 bij de rust.

In de tweede helft vielen wat minder kansen te noteren. Net na de rust nam Sanyang een afvallende bal meteen op de slof. Gabriël duwde de bal goed in hoekschop. Niet veel later stoomde Eleke weg door het midden. Een uitstekende verdedigende actie van Anguilli belette in extremis de goal.

Dan was het wachten tot minuut 79. Suzuki werd perfect diep gestuurd door Tom Pietermaat. De Japanner plaatste de bal mooi in de rechterbenedenhoek. De verdiende voorsprong voor onze Mannekes stond op het bord. In het absolute slot van de match werd die voorsprong nog verder uitgediept. Coulibaly werd diepgestuurd, hij liftte de bal enig mooi over Gabriël: 2-0.

Kwamen in actie voor Beerschot: Vanhamel, Van den Buijs, Konstantopoulos, Belhadj, Coulibaly, Sanyang, Holzhauser, Okyere, Halaimia, Eleke, Pietermaat, Krekovic, Suzuki, De Smet, Dom, Mukuna, Bourabain, Van den Bergh en Noubissi.