Beerschot wint oefenduel met 2-1 van Lommel SK

Beerschot won zaterdagavond in stadion ‘De Visputten’ met 2-1 van SK Lommel. Onze Beren liepen na de pauze uit tot een 2-0-voorsprong via Holzhauser en De Smet. Een kwartier voor tijd kon Attah milderen voor de Limburgers.

Onze Mannekes begonnen goed aan de partij tegen Lommel. Na een voorzichtige studieronde kreeg Holzhauser na zeven minuten de eerste grote kans. Hij kon profiteren van een foutje in de verdediging en kwam oog in oog met De Busser. Holzhauser werd echter foutief neergehaald en versierde zo een strafschop en zette die meteen zelf om: 1-0 na nog geen tien minuten.

Beerschot drukte door. Eerst kon Coulibaly aanleggen, maar hij schoot nipt over. Dan was het opnieuw de beurt aan Holzhauser. Hij schoot vanuit scherpe hoek op doel, maar de Bussere stond pal. Na een goed eerste kwartier, viel de wedstrijd wat stil.

Buiten een paar makkelijke ballen voor beide doelmannen en veel middenveldspel, was er niet veel om te noteren. Daar kwam helemaal in het slot van de eerste helft verandering in. Eerst kon Dom trappen op een doorgeschoten bal, maar net te centraal om De Bussere in de problemen te brengen. De goalie van Lommel eiste nog geen minuut later weer de hoofdrol op. Oog in oog met Holzhauser redde hij knap en hield hij de 1-0-ruststand op het bord.

Het was wachten tot op het uur voor we opnieuw een kans zagen. Mukuna dook goed op in de zestien, maar zijn gekruist schot ging naast. Aan de overkant moest Mike Vanhamel nog een goede reflex uit zijn hoed toveren op een gevaarlijk schot.

Tien minuten later lukte Beerschot dan toch de voorsprong te verdubbelen. Een perfect aangesneden voorzet van Holzhauser werd aan de tweede paal binnengekopt door Thibault De Smet, die zijn eerste doelpunt scoorde voor Beerschot.

Na minuut 70 stuurde coach Peter Maes zeven nieuwe jongens de wei in. Daarvan was Sanyang de bedrijvigste. Hij bracht vinnigheid en diepgang. Tot tweemaal toe dreigde hij voor doel. In het absolute slot versierde hij een strafschop, tussendoor had Lommel trouwens al via Attah de aansluitingstreffer gemaakt. Die strafschop trapte Eleke niet ver genoeg in het hoekje, waardoor Lambrix erbij kon. De stand bleef 2-1.

Kwamen in actie voor Beerschot: Vanhamel, Van den Bergh, Belhadj, Dom, De Smet, Pietermaat, Coulibaly, Holzhauser, Mukuna, Suzuki, Krekovic, Van den Buijs, Bourabain, Halaimia, Okyere, Konstantopoulos, Eleke en Sanyang.