NIPTE NEDERLAAG VOOR ONZE MANNEKES IN DE MEMORIAL MARC STEENACKERS

Eindelijk weer supporters in het Olympisch Stadion voor deze vierde editie van de "Memorial Marc Steenackers"... en dat deed deugd aan ons paars-wit hartje. Met FC Utrecht kregen onze Mannekes een sterke tegenstander tegenover zich want de Nederlandse eredivisionist had zich de voorbije week van z'n beste kant laten zien met overwinningen tegen KV Mechelen, Antwerp, AA Gent en Club Brugge en een gelijkspel tegen Anderlecht. Niet slecht dat reeksje... dat ook op het Kiel werd verdergezet.

Beerschot eiste onmiddellijk het initiatief op, met een knappe één-twee-combinatie Van den Buijs-Holzhauser over de linkerflank, een knap individueel nummertje van Sanyang en een schot van Okyere. Een leuke start waar FC Urecht enkel een afstandsschot van Zagre tegenover kon plaatsen.

Rond het halfuur kwam FC Utrecht meer opzetten; eerst op weg gezet na een missertje in de Kielse afweer waardoor Kerk vrije baan kreeg richting Vanhamel maar zijn stiftertje naast zag belanden. Vijf minuten later was het echter wel raak toen Vanhamel net niet bij een poging van Boussaid kon en de bal tergend traag over de doellijn hobbelde. Te makkelijk weggegeven, dat doelpunt. De Nederlanders trokken zich op aan die voorsprong, schakelden een versnelling hoger en maakten met vlotte en snelle combinaties het balletje ongrijpbaar voor Beerschot. Enkel Holzhauser kon in dat derde kwartier weerwerk bieden... al zagen onze Mannekes net voor de rust nog wel de gelijkmaker afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Via een kopstoot van Van den Buijs na hoekschop van Holzhauser was het Beerschot dat voor het eerste gevaar zorgde in de tweede helft. Maar de Nederlandse repliek volgde snel met enkele fraaie acties over de flanken en een vrijschop randje zestien die centimeters over de kooi van Vanhamel vloog. Onze ballenpakker werd even later nog eens serieus gesolliciteerd na een snelle counter en pakte uit met een knappe reflex. Maar bij het ingaan van het slotkwartier was hij wel kansloos op een poging van Van de Streek. 0-2.

Beerschot ging nog op zoek naar een aansluitingstreffer maar geraakte combinerend niet door de stevige Utrecht-afweer. Alleen via hoekschoppen van Holzhauser geraakten we nog in de zone van de waarheid... maar daar ontbrak de precisie. Tot invallers Krekovic en Eleke onder hun beidjes, met respectievelijk een assist en een binnentikker, toch nog tegen scoorden. Ondanks een sterk eindoffensief zat een gelijkmaker er niet meer in... al belandde een schot van Holzhauser in de slotminuut o zo nipt naast. 1-2 dus en het was dus uiteindelijk FC Utrecht dat de "Memorial Marc Steenackers"-trofee in ontvangst mocht nemen. Met onze felicitaties erbovenop.

TOESCHOUWERS: 1.700
SCHEIDSRECHTER: Boterberg
DOELPUNTEN: 33' Boussaid 0-1, 76' Van de Streek 0-2, 81' Eleke 1-2
BEERSCHOT: Vanhamel, Van den Bergh (84' Radic), Konstantopoulos, Van den Buijs, De Smet (84' Mboko), Halaimia, Pietermaat (66' Dom), Coulibaly (84' Belhadj), Okyere (77' Krekovic), Holzhauser, Sanyang (77' Eleke)
FC UTRECHT: Ölschläger, Kerk, Gustafson, Douvikas, Zagre, Ramselaar, Boussaid, Mamengi, Van den Berg, Mokono, Meissen
GELE KAART: Holzhauser, Mallahi, Van de Streek

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees
 

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII

COMMANDEZ VOTRE MAILLOT EN LIGNE