Beerschot slikt gelijkmaker in de slotminuten

KV KORTRIJK - BEERSCHOT  1 - 1

Tot in minuut 89 had Beerschot in het Guldensporenstadion uitzicht op een tweede overwinning op rij. Een penaltygoal van Rapha Holzhauser vroeg in de tweede helft leek te volstaan voor de zege maar in de ultieme slotfase lieten onze Mannekes toch nog twee punten ontglippen. En dat is zuur na een spannende, meeslepende en spectaculaire wedstrijd waarin het team van Javier Torrente ook nu weer zijn betere vormpeil etaleerde én een wilskrachtige prestatie neerzette. Eén ding is zeker: dit Beerschot is verre van uitgeteld en knabbelt zijn achterstand richting veilige plaatsen langzaam maar zeker toe.

Onze Mannekes begonnen onbevangen en met veel durf en vertrouwen aan de wedstrijd met al meteen een kans voor Shankland. Onder impuls van afwisselend Vaca en Holzhauser hield Beerschot die druk nog even aan maar doelman Ilic anticipeerde telkens goed toen Caicedo en weer Shankland dreigden. Een hoopvol begin dus waarmee de goede lijn van vorige zaterdag tegen Seraing werd doorgetrokken.

Pas halfweg de eerste helft knokte KV Kortrijk zich in de wedstrijd met drie goede scoringsmogelijkheden op rij. Selemani probeerde het met een halve omhaal en een vrije trap; beide vakkundig afgeweerd door Vanhamel. Ook Gueye kwam in die periode dicht bij een doelpunt na een rush over de rechterflank die de ganse Kielse afweer op het verkeerde been zette. De teruggesnelde Radic redde echter in extremis. Oef.

Beerschot nam daarop het initiatief weer over op het middenveld met enkele goede balrecuperaties en fraaie voorzetten van Holzhauser maar Shankland miste de koelbloedigheid en net dat tikkeltje meeval om Ilic te verslaan. En toen de thuisploeg in de omschakeling gevaarlijk kwam opzetten, gaf onze verdediging geen krimp. Alleen De Smet had het op de linksachter enige keren moeilijk, liep tegen een gele kaart aan en flirtte met een nieuwe uitsluiting.

Coach Torrente haalde de vervanger van de geblesseerde Van den Bergh tijdens de rust logischerwijze uit zijn elftal, stuurde Coulibaly de wei in waardoor Dom een linie terugschoof. Beerschot had in de tweede helft amper tien minuten nodig om op 0-1 te klimmen. Met Rapha Holzhauser in de hoofdrol. Eerst zag onze Zilveren Schoen een gevaarlijke trap met rechts uit de benedenhoek geduikeld en bij de daaropvolgende corner werd Shankland geveld door een elleboogstoot van Gueye. Even de VAR raadplegen en de bal ging op de stip. Terecht trouwens. Holzie deed veel beter dan vorige week en trapte de penalty deze keer wél hard en zuiver binnen. 0-1.

De ingevallen Noubissi kreeg wat later een mooie mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen maar talmde randje grote rechthoek iets te lang om af te drukken. Weg kans. Het sein voor KV Kortrijk om aan zijn alles-of-niks-slotoffensief te beginnen. Beerschot werd volledig teruggedrukt, wankelde bij schoten van Selemani en Alioui maar onze verdediging - met een ijzersterke Radic - bleef overeind. Geen 1-1 maar aan de overkant bijna 0-2 na een snedige counter. De knal van Noubissi strandde op de deklat. Brute pech.

Net als vorig seizoen zat ook nu het venijn echter in de staart want in de laatste minuut van de reguliere speeltijd scoorde Selemani voor KV Kortrijk toch nog de gelijkmaker na een flipperkastmoment in onze grote rechthoek. Jammer maar helaas.

TOESCHOUWERS: 5.499

SCHEIDSRECHTER: Denil

DOELPUNTEN: 56' Holzhauser 0-1 (strafschop), 89' Selemani 1-1

KV KORTRIJK: Ilic, Dewaele, Sainsbury, Rougeaux, Palaversa, Selemani, Gueye, Kadri (79' Mbayo), Vandendriessche, Moreno (68' Alioui), Radovanovic

Delle, Deman, Mbayo, Fixelles, Badamosi, Bendianishvili, Alioui, Jonckheere, Derijck

BEERSCHOT: Vanhamel, Halaimia, Radic (90+1' Konstantopoulos), Bourdin, De Smet (46' Coulibaly, 72' Suzuki), Pietermaat, Dom, Caicedo, Holzhauser (90+1' Sanyang), Vaca, Shankland (62' Noubissi)