CLUB NIEUWS

11 mei: In memoriam Tim Nicot

Om deze voetballoze coronavirus-periode te overbruggen duiken we voor u in de geschiedenis van Beerschot en stoffen we op die manier voor u het fraaie palmares met zeven landstitels, drie bekeroverwinningen en ontelbare andere sportieve hoogtepunten af.

Die laten we de volgende weken en maanden op regelmatige tijdstippen de revue passeren. In woord en beeld. Pure nostalgie is het…

Anderhalve maand nadat Beerschot op indrukwekkende wijze de titel in Bevordering had mogen vieren, werd de Kielse voetbalfamilie opnieuw in rouw gedompeld. Verloor onze club eerder dat seizoen, op 5 februari 2015, reeds zijn clubicoon Rik Coppens… dan moesten we op 11 mei 2015 weer een zwarte bladzijde aan ons clubgeschiedenisboek toevoegen. Op die maandag overleed immers Tim Nicot, nadat die enkele dagen daarvoor het slachtoffer werd van een harttilstand.

De 23-jarige linkerflankverdediger had twee dagen eerder met enkele vrienden deel genomen aan een minivoetbaltornooi in Hemiksem toen hij zich plots onwel voelde en in elkaar zeeg. Iedereen besefte onmiddellijk de ernst van de zaak. Nicot werd ter plaatse gereanimeerd, vervolgens naar het UZA in Edegem overgebracht, waar hij in een kunstmatige coma werd gehouden. Minder dan 48 uur later overleed hij. Heel Beerschot reageerde verbijsterd en vol ongeloof. Iedereen was sprakeloos. Bijna dag op dag vier maanden na Rik Coppens, op zaterdag 16 mei, nam onze club tijdens een even serene als pakkende plechtigheid in het Olympisch Stadion ook afscheid nemen van ‘Tico’.

Met onder meer het  volgende ‘In Memoriam’…

“Tim, je hebt geknokt als een beer, maar deze wedstrijd kon je niet winnen. Zelfs niet met de steun van de supporters van KFCO Beerschot Wilrijk. Jouw supporters.

Onze woorden van respect en medeleven uit het diepste van ons paars-witte hart, de vele paarse kaarsen die werden aangestoken, de bloemen, de honderden kaartjes,…: ze toonden dat je niet alleen stond in je strijd. We zijn er zeker van dat je die onvoorwaardelijke solidariteit meegekregen hebt. Gevoeld hebt.

Die woorden van respect en medeleven worden nu noodgedwongen woorden van troost. Voor je ouders, zus, broer, familieleden, en je vele vrienden.

Bedankt voor wat je voor KFCO Beerschot Wilrijk de voorbije twee seizoenen betekend hebt. Je was onze onvermoeibare sterkhouder op de linkerflank, de man van de rushes, onze nummer veertien. Maar je was tegelijkertijd ook een crème van een gast naast het veld. Altijd goedgezind, altijd tijd makend voor een zoveelste selfie met een fan. Voor een leuke babbel. Het idool van de supporters was je. De “chouchou” van onze vele vrouwelijke fans.

We schrijven jouw naam dan ook fier, en met grote krullende letters, in ons gouden boek.”

Tim Nicot, die eerder nog voor Willebroek, Rupel Boom en VW Hamme speelde, begon in 2013 mee aan het project KFCO Beerschot Wilrijk, speelde in het eerste seizoen 27 wedstrijden van de dertig en scoorde daarin drie doelpunten. In zijn tweede en laatste seizoen kwam hij aan 22 matchen.

Ook nu nog wordt hij door de Beerschot-supporters herdacht. Elke wedstrijd. In minuut 14. Want dan rolt het applaus van de Olympische tribunes. Voor ‘Tico’. Vijf jaar nu al…

 

Tekst: Danny Geerts

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

BEERSCHOT vs OH LEUVEN

THE FINAL

The Final Sjaal

Koop hem online en in de fanshop