A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

BAPTISTE ALOE IS NIEUWE VERDEDIGER

Beerschot heeft zich versterkt met Baptiste Aloé (25). De Franse verdediger komt over van Valenciennes en ondertekende woensdagavond een contract tot het einde van het seizoen, met een optie op een extra seizoen. Aloé vertrekt donderdag mee op stage.

Baptiste Aloé is een centrale verdediger van 1m84. Hij was de vorige  4 seizoenen basisspeler bij de Franse tweedeklasser Valenciennes. Na enkele goede jaren was Aloé toe aan een nieuwe uitdaging. Kwam het deze zomer niet tot een verhuis, nu heeft de Fransman z’n transfer te pakken. “Ik ben heel blij. Er is veel veranderd bij Valenciennes en ik paste niet in de plannen van de nieuwe trainer. Zo gaat het in voetbal. Bij Beerschot wil ik weer plezier vinden in het voetbal en kan ik meewerken aan een mooi project. Mijn bedoeling is samen met de club door te groeien en stappen te zetten. De ambitie en de toekomst enerzijds, de rijke geschiedenis anderzijds, dat spreekt me enorm aan.”

Baptiste Aloé was kapitein van de beloften van Olympique Marseille. Als 20-jarige speelde hij een reeks van wedstrijden in het eerste elftal van de Franse topploeg. Aloé werkte er ook samen met Jan Van Winckel en Pieter Jacobs, nu respectievelijk bestuurder en head of performance van Beerschot. “Dat heeft meegespeeld. Ik had een goede band met Jan Van Winckel en Pieter Jacobs. Door Pieter waren we fysiek steeds sterk.”

Pieter Jacobs kijkt er naar uit om weer samen te werken met Baptiste Aloé. “Ik heb Baptiste leren kennen als een harde werker met een voorbeeldige instelling. Hij is sterk en heeft altijd een goede uithouding gehad. Bovendien ligt Aloé goed in de groep en is hij heel gemotiveerd om bij ons iets te kunnen betekenen.”

Met Baptiste Aloé erbij heeft onze staff meer keuze achterin. Onder Losada speelt Beerschot met 3 centrale verdedigers, bovendien is Rubin Seigers geblesseerd. Revalideert Seigers voort in België, Baptiste Aloé stapt donderdag mee op het vliegtuig naar het Spaanse Murcia voor een 7-daagse stage. “Dat vind ik heel belangrijk. Op zo’n stage wordt de basis gelegd voor het slot van de competitie en kan ik meteen de groep leren kennen. Er is geen tijd te verliezen. Over 10 dagen is het  de eerste wedstrijd en ik ga er alles aandoen om er dan al te staan. Ik ben in elk geval wedstrijdfit en ben ook in de winterstop stevig blijven doortrainen. Ik voel me goed en ben er klaar voor.”

'Er is geen tijd te verliezen. Ik voel me goed en ben er klaar voor.'
Baptiste Aloé

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

OH LEUVEN vs BEERSCHOT

THE FINAL - PART 2

Bstel nu je abonnement voor het seizoen 20-21

We are ready!