CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

BEERSCHOT EN DE SPELEN VAN 1920

Weldra in de boekhandel en in uw boekenkast: “Beerschot en de Olympische Spelen van 1920”

Dit jaar is het exact 100 jaar geleden dat in Antwerpen de Olympische Spelen werden georganiseerd. Op het Kiel. In het Beerschotstadion. En daar zijn wij als club van ’t stad best trots op. Mag dat even?! Het is dan ook vanzelfsprekend dat ‘den Beerschot’ deze verjaardag, dit eeuwfeest, de komende maanden uitbundig gaat vieren.

Onder meer met een Olympische tentoonstelling waar exclusieve foto’s en originele krantartikels uit binnen- en buitenland, officiële programmaboekjes, diploma’s, medailles, alsook unieke collectors’ items uit privé-verzamelingen centraal zullen staan.

Er zijn ook plannen om een sportief feest te organiseren in onze voetbaltempel waarop iedereen van de Beerschot-familie – supporters, spelers, trainers, bestuursleden,… -  een aantal  inmiddels verdwenen Olympische disciplines (zoals touwtrekken…) terug levendig wil maken.

En last but not least rolt er over enkele maanden ook een boek van de drukpersen, waarin onze persverantwoordelijke en huisjournalist Danny Geerts – met de ondersteuning  van de “Vrienden van het Olympisch Stadion” - een waaier van verhalen, feiten, leuke anekdotes én indrukwekkend fotomateriaal bundelt. Uiteraard zullen Beerschot en zijn pioniers hierin de paarse draad vormen: de Olympische Spelen vanuit Kiels perspectief, zeg maar. De opbrengst van dit boek gaat overigens integraal naar ons “Kom op tegen Kanker”-project.

Tussen haakjes, ook u kan als Beerschot-supporter in dit boek vereeuwigd worden. Individueel, samen met uw man, vrouw of partner, met uw kinderen. Of desgevallend onder uw firmanaam. Hoe en wanneer, dat leggen we u later nog wel uit. Maar bij dezen bent u alvast gewaarschuwd.

Indien u eventueel nog over materiaal, souvenirs en/of andere exclusieve hebbedingetjes over de Olympische Spelen van 1920 beschikt, die volgens u ook in dit boek thuishoren, graag een mailtje naar danny.geerts@beerschot.be

XIII

Bestel jouw shirt online

Bestel nu je season card voor 1A

JOIN THE CHAMPIONS