A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot-Lommel: reactie Losada

Beerschot heeft tegen Lommel z’n tweede belangrijke overwinning op rij geboekt. Net als tegen OHL in een kolkend en vol Kiel. ‘Voor deze matchen doe je het, als speler en als coach.’ Glunderde Hernan Losada.

Lommel coach Peter Maes zat verveeld met de gemiste 0-2 maar besefte ook dat de wedstrijd na 1 helft gedaan had kunnen zijn. ‘Na 1 helft had Beerschot de match dood kunnen doen.’

Zowel Noubissi als Sanusi troffen in de eerste helft de paal. ‘We hebben de eerste helft gedomineerd. Ook Dom had nog twee kansen en we speelden met heel veel energie. Als je ziet hoeveel kansen er waren en met welke intensiteit er gespeeld werd, dan was dit propaganda voor het voetbal. En dat met zo’n publiek. Fantastisch!’ Losada verwees ook al voor de wedstrijd naar de sfeer in ons Olympisch stadion de laatste weken. ‘Voor bijna 9000 supporters te kunnen spelen, dat kunnen zelfs veel ploegen in 1A niet zeggen. Het is genieten met dit publiek.’

Ondanks een sterke eerste helft, bleef Beerschot steken op een 0-0 ruststand. ‘Het enige wat je moet vermijden tegen Lommel, is dat je achterkomt want dan krijg je het tegen hen heel moeilijk. Toch gebeurde het. Maar ik bleef erin geloven en deed er alles aan om de rust te bewaren en niet overhaast te gaan spelen.’

Losada offerde centrale verdediger Frans op voor aanvaller Placca. ‘Enkel Denis bleef over als pure verdediger. Dat is een risico maar als je niet probeert, heb je niks. Op deze manier hebben we het de laatste weken gedaan en dat gaan we blijven doen. Dat het uiteindelijk twee mooie doelpunten oplevert, doet deugd. Niet alleen de afwerking, ook de voorbereiding was telkens knap.’

Doelpuntenmaker was Marius Noubissi, die de plaats innam van de geblesseerde Prince. Onze Kameroener beleeft een moeilijk seizoen en kon nog maar 1 competitiedoelpunt maken. ‘We zijn Marius altijd blijven steunen en in hem blijven geloven. We weten allemaal dat een goede Marius een meerwaarde is voor deze ploeg. Ik wist dat z’n moment ging komen en hoop dat hij nu vertrouwen getankt heeft voor 2, misschien voor 4 wedstrijden.’

Beerschot komt naast Westerlo aan de leiding en kan vrijdag in Lokeren of maandag in Virton de tweede periode pakken. ‘We hebben nog 6 punten te pakken en hebben alles in eigen handen.