CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

Beerschot ontvangt familie Grisar

Bijzonder bezoek dinsdagnamiddag. De familie Grisar, de stichters van Beerschot, kozen het Olympisch Stadion om hun overleden familielid Alain Grisar te eren.

Ernest en Alfred Grisar, vader en zoon, stichtten in 1899, op het Kiel, Beerschot Athletic Club. Toen in datzelfde jaar Ernest stierf, werden de paarswitte kleuren vastgelegd en bouwde Alfred voort aan hun Beerschot. Het was het begin van onze rijke geschiedenis.

Ook de familie Grisar heeft een rijke geschiedenis, met takken in België, Duitsland, Chili, Engeland en de VS. 8 van hen zakten dinsdag af naar Antwerpen voor de begrafenis van de overleden Alain Grisar. Alain Grisar woonde in België en werd 92. Het was zijn wens om bijgelegd te worden in het familiegraf op het Schoonselhof.

Een van de kinderen, Alexander, wist van de bijzondere band tussen zijn familie en Beerschot. Het was voor Beerschot een eer dat Alexander vroeg om een koffietafel te organiseren in het Olympisch Stadion. En zo geschiedde. De 8 afstammelingen van onze stichters waren enorm geboeid door de geschiedenis van onze club, en waren verrast dat hun familie nog steeds leeft in het Olympisch Stadion. Ze namen trots foto’s van Bar Grisar en het borstbeeld van Alfred Grisar.

Een formele ontvangst werd snel een informele en boeiende kennismaking. Anecdotes en contacten werden uitgewisseld. De familie Grisar beloofde snel terug te komen en zal altijd welkom zijn in het Olympisch Stadion.

We wensen de familie Grisar veel sterkte na het overlijden van Alain Grisar. We blijven hen eeuwig dankbaar voor het initiatief dat ze 120 jaar geleden namen.

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

OH LEUVEN vs BEERSCHOT

THE FINAL - PART 2

Bstel nu je abonnement voor het seizoen 20-21

We are ready!