A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

BEERSCHOT-UNION: REACTIE HERNAN LOSADA

Gemengde gevoelens bij alle Beerschotters na het gelijkspel tegen Union. Trainers en spelers waren teleurgesteld over het resultaat maar zagen ook lef en drang naar voren. ‘We domineerden de eerste helft. Het plan met de nieuwe spelers klopte.’ Opende Hernan Losada z’n analyse.

Met  ‘de nieuwe spelers’ doelde onze trainer op Brogno, Prince en Sanusi die hij voor het eerst in lange tijd in de basis dropte. Voor Prince was het z’n debuut als basisspeler. ‘Ik wilde niet langer wachten om enkele vervangingen door te voeren en ze hebben het alle drie goed gedaan. Prince vroeg in de tweede helft trouwens zelf om z’n vervanging, anders had ik hem laten staan. Er stonden niet enkel nieuwe namen op het blad, we speelden ook hoger. In 1B kennen alle ploegen elkaar door en door. Daarom probeer ik af en toe te verrassen en te veranderen.’

Nog een speler die opnieuw z’n kans kreeg, was Tarik Tissoudali. De winger had 17 seconden nodig om te scoren met een heerlijke bal in de kruising. ‘Ik ben uiteraard ook tevreden met de invalbeurt van Tarik. Het was een fantastisch doelpunt. Die voorsprong was verdiend nadat we de hele eerste helft gedomineerd hadden. We zijn voluit voor de overwinning gegaan.’ Beerschot creëerde ook  enkele kansen in die eerste helft maar schoten van Saint-Louis, Rapha en Dom werden net afgeblokt. Het overwicht was ook duidelijk te zien in de 7-0 hoekschoppenverhouding. Bovendien gaven de Mannekes niks weg in de eerste helft.

Met de 1-0 op het bord ging Union meer risico’s nemen en offensiever spelen. ‘Zoals dikwijls tegen het goed voetballende Union werd het dan een open wedstrijd met kansen langs beide kanten. Al was de gelijkmaker te vermijden. We geven de bal te makkelijk weg en in de omschakeling hadden we een fout moeten maken om de counter af te breken. Maar goed, het is wat het is en op het eind hadden we ook nog kunnen verliezen.’

Hadden we op meer dan 2 op 6 gehoopt in onze twee thuiswedstrijden tegen Roeselare en Union, Beerschot blijft mee aan de leiding staan en doet nog volop mee in de strijd voor de tweede periodetitel. De volgende tegenstander is Virton dat maar 1 punt minder heeft. Het belooft dus een zware verplaatsing. ‘Alle wedstrijden in 1B zijn moeilijk. En we hebben in de tweede periode 9 op 12 gepakt buitenshuis. Dus we blijven erin geloven en proberen in Virton opnieuw aan te knopen met de overwinning.’