A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot wint bij Union: het verslag

Zeven op negen na drie wedstrijden en fier koploper. Het zijn cijfers en feiten die aangeven dat Beerschot sterk aan de tweede periode is begonnen. In de vooravond lieten Holzhauser & co hun tweede opeenvolgende uitoverwinning optekenen, en dat was verdiend. Al hadden we eerlijk gezegd weinig tot geen overschot. Matchwinnaar in het Dudenpark was Raphael Holzhauser, die aan het halfuur zijn zesde pot van het seizoen binnentrapte. Met elf tegen tien controleerde Beerschot de eerste helft maar na de rust werd het toch enkele keren (te) warm in de buurt van Mike Vanhamel. Geen averij echter. En zodoende mochten de drie punten in onze achterzak mee naar Antwerpen.

Het was Union dat voor de eerste dreiging zorgde met twee hoekschoppen, maar na amper zes minuten moest het wel al met z’n tienen verder, toen Perdichizzi voor het onderuit schoffelen van Noubissi een rode kaart onder de neus kreeg . Zo kreeg Beerschot het initiatief in de schoot geworpen, en daar gingen onze Mannekes slim en efficiënt mee om: niks overhaasting maar een geduldige opbouw en speculeren op slordigheden en/of foutjes van de thuisploeg.

Het was eens te meer Rapha Holzhauser die zonder pardon de rol van spel- en smaakmaker naar zich toetrok, kwistig goede passes uitdeelde en Noubissi in stelling probeerde te brengen. Onze Kameroense spits, die bij de aannames de bal iets te vaak van zijn schoentip liet wegspringen, mikte echter te hoog of naast. Wel doelkansen dus, maar geen goals.

Tot even na het halfuur. Toen was het wel bingo. Vancamp recupereerde de bal na mistasten van Fixelles, schoof de bal perfect in de loop van Holzhauser, en die prikte netjes binnen in de korte hoek. Een ideale uitgangspositie meteen voor paars-wit.

Pas in de slotfase van de eerste helft kwam ook Union opzetten langs Haugen, Vega en Kis. Maar Vanhamel en Reda redden de Kielse meubelen.

Beerschot zakte iets te ver terug in de tweede helft en kende een lastig vierde kwartier, waarin Union vrank en vrij op zoek ging naar de gelijkmaker, en daar langs uitblinker Teuma twee, drie keer dicht bij kwam. Onze Mannekes geraakten niet meer in hun ritme van de eerste helft, verloren de grip op het middenveld en vonden in hun acties nog amper de vrije man. Met vuur spelen heet zoiets.

Rond minuut zeventig was het echter Beerschot dat nog het dichtst bij een tweede doelpunt kwam, toen Holzhauser mooi werd afgezonderd maar tegen de benen van thuiskeeper Saussez knalde. Een unieke kans om de partij in een definitieve plooi te leggen.

In een superspannende slotfase was het uiteindelijk Mike Vanhamel die er voor zorgde dat overwinning niet meer in gevaar kwam. Zijn redding op een vrije trap van Nielsen was even klassevol als belangrijk. Niet de eerste keer trouwens dat onze ballenpakker die seizoen zich opwerpt als puntenpakker. Met de felicitaties van de jury!

Oh ja, in de allerlaatste minuut trapte Alex Maes – na een flitsende counter - nog de 0-2 binnen. Voor de zekerheid. En de statistieken.

 

TOESCHOUWERS: 3.250

SCHEIDSRECHTER: Pirard

DOELPUNTEN: 33’ Holzhauser 0-1, 90’ Maes 0-2

UNION: Saussez, Perdichizzi, Kandouss, Kis (81’ Ferber), Vega, Fixelles (67’ Bouekou), Mehlem (60’ Hamzaoui), Teuma, Nielsen, Tabekou, Haugen

BEERSCHOT: Vanhamel, Reda, Prychynenko, Seigers (46’ Dudouit), Bourdin, Dom, Grisez, Holzhauser, Maes, Vancamp (84’ Ibara), Noubissi (63’ Placca)

GELE KAARTEN: Haugen, Tabekou, Placca, Dudouit, Ferber, De Keersmaecker

RODE KAARTEN: 6’ Perdichizzi

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

 

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

BEERSCHOT vs OH LEUVEN

THE FINAL

The Final Sjaal

Koop hem online en in de fanshop