A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

' Dit is de juiste stap. '

Ismaila Coulibaly zal er nog niet bijzijn tegen Genk maar geeft alvast een goede indruk op training. De 19-jarige Malinees trok deze week van het Noorse Sarpsborg 08 naar Sheffield United dat hem meteen voor 3 jaar uitleende aan Beerschot. “Het is belangrijk dat ik het stap per stap bekijk. En op dit moment is Beerschot de juiste stap.” Een eerste uitgebreid interview met ons nieuwste toptalent.

Met Ismaila Coulibaly heeft Beerschot een jonge voetballer met veel potentieel binnengehaald. Door z’n steile opmars van het laatste jaar zou je bijna vergeten dat de Malinees nog maar 19 is. Logisch dat Coulibaly aanvankelijk wat schuchter overkomt. “De laatste weken en maanden waren zwaar. Ik besefte dat er interesse was van veel clubs en dat ik een nieuwe stap zou zetten -zo was het ook overeengekomen met Sarpsborg 08- maar het duurde langer dan verwacht en er maalde vanalles in  m’n hoofd.” En toch moest de middenvelder blijven presteren want de Noorse competitie liep deze zomer op volle toeren. Maar dat deed Coulibaly met glans. “He was a rocket!” Geeft een bestuurslid van Sarpsborg 08 ons mee. Hij was de patron op het middenveld en scoorde in de laatste 11 wedstrijden 4 keer. “Hij was heel goed en lag mee aan de basis van onze remonte in de rangschikking. Coulibaly heeft deze transfer verdiend en afgedwongen.” Vertrouwt Sarpsborg ons toe.

Eenmaal Coulibaly begint te praten over zijn leven en z’n carrière komt hij helemaal los en leren we een bewuste en ambitieuze jongeman kennen. “Ik ben nooit tevreden en kijk altijd naar m’n minpunten. Ik ben inderdaad heel ambitieus maar samen met mijn familie stippel ik m’n carrière doordacht uit en probeer ik geen stappen over te slaan. Daarom is Beerschot op dit moment de perfecte keuze. Ik kom bij een mooie club terecht die ook aan de weg naar de top timmert. Ik heb getekend voor dat project en wil samen met de club groeien.”

‘Ismael’, zo noemen de meesten hem, komt alvast terecht bij een betere ploeg en in een sterkere competitie. “Ik ben niet over een nacht ijs gegaan. Ik heb ook overlegd met Diatta van Club Brugge. Krépin is ook overgekomen van Sarpsborg en we hebben elkaar ginder goed leren kennen. We sliepen op dezelfde kamer en trokken met elkaar op. Hij heeft me verteld over België en het voetbal hier.  Maar Krépin dacht dat ik voor Club Brugge zou kiezen. Ik heb hem pas begin deze week verteld dat ik voor Beerschot zou tekenen… (lacht)…”

Club Brugge, Glasgow Rangers, Galatasaray,… de clubs die Coulibaly volgden, waren niet van de minste. Opmerkelijk als je weet dat de youngster pas dik een jaar geleden aansloot bij de A-kern van de Noorse hoogsteklasser Sarpsborg 08. “Sarpsborg 08 ontdekte me op een internationaal jeugdtornooi, noem het gerust de Africa Cup voor beloften. Ik was 16 en speelde al mee met de U20 van Mali. Ik was de allerjongste. Daarna vertrok ik naar Sarpsborg. In blokken van enkele maanden trainde ik er met de beloften. Tussenin keerde ik telkens terug naar Mali. Ik werd heel goed opgevangen en begeleid in Noorwegen. Zij geloofden in mij en vorig seizoen kreeg ik een profcontract.” Ook al speelde Coulibaly meteen regelmatig, het was niet altijd makkelijk. Voor de déclic en de doorbraak was het wachten op dit seizoen. “Ik kreeg m’n kans, scoorde en werd man van de match. De ploeg begon te draaien en was vertrokken voor een sterke reeks. Vanaf dat moment was het de bedoeling om een transfer te realiseren, zowel van de club als van mij. Tekenen voor Sheffield United en spelen voor Beerschot is het beste wat mij kan overkomen.”

Coulibaly sloot donderdag aan op training. Het begin van een nieuw hoofdstuk. Beerschot zal er alles aan doen om het toptalent goed te begeleiden zodat Coulibaly het ook op het Kiel kan waarmaken. “Ik wil vooral progressie maken. En daarvoor moet ik kunnen spelen. Maar ik besef dat ik me zal moeten bewijzen want ik beteken hier nog niets. Na deze mentaal zware periode kijk ik er in elk geval ongelooflijk naar uit om me hier te vestigen en bevrijd te kunnen voetballen.”

XIII

Bestel jouw shirt online

Bestel nu je season card voor 1A

JOIN THE CHAMPIONS