A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

HERNAN LOSADA IS BLIJ EN TROTS

“Het resultaat was een teleurstelling maar ik zie veel positieve zaken in de ontwikkeling die we doormaken.” De zondag van Hernan Losada stond in het teken van een rustige analyse van de voorbije weken en van een bewogen zaterdagavond.

Hernan Losada is een winner en dus overheerste onmiddellijk na de 1-1 tegen Lokeren de teleurstelling, zelfs de frustratie omdat Beerschot zo dichtbij de overwinning was. Een overwinning die meer dan verdiend zou geweest zijn. Dat bewijzen de cijfers. “Beerschot had 14 doelpogingen tegenover 5 voor Lokeren. We troffen de deklat en de paal. Lokeren had slechts 1 grote kans, gered door Vanhamel.” Zo luidde het zaterdag na de wedstrijd, op een persconferentie waar onnodig veel spanning hing door een valste start. Onmiddellijk nadat Losada het verplichte interview voor de camera’s van rechtenhouder Proximus had gedaan, ging hij, zoals steeds, naar de perszaal om samen met de andere trainer zijn verhaal te doen. Groot was de verbazing toen bleek dat de bezoekende trainer de persconferentie al begonnen was. Losada vroeg zich af waarom de afspraken niet gevolgd werden en voelde een gebrek aan respect. Terecht en logisch. Onze T1  zou na deze haperende persconferentie geen vragen meer beantwoorden. Veel vragen waren er ook niet nodig want de analyse was duidelijk. “Als er een ploeg moest winnen vandaag, was het Beerschot. Vooral in de tweede helft speelden we dominant en creëerden we veel  kansen.”

 

De analyse van zaterdagavond blijft ook maandagochtend overeind nadat Losada de wedstrijd herbekeek en enkele keren afspeelde in z’n hoofd. Voetbaldier als hij is. Beerschotbeest. “Niet alleen onze tweede helft was goed. Ook in het openingskwartier van de wedstrijd waren we sterk en hadden we kansen.” En sloot hij zaterdagavond al af met een positieve noot - “Na twee speeldagen hebben we 4 op 6 en staan we eerste.”- , maandagochtend overheerst meer dan ooit het goede gevoel. “Ik ben blij met de vooruitgang die we boeken en de evolutie die we doormaken op het vlak van ingesteldheid en teamspirit. En dat temidden van een spannende en zware competitie. Ik ben niet alleen blij, ik ben ook trots op de groep van spelers en trainers. De laatste weken speelden 21 spelers en geen een die teleurstelde. Het is niet vanzelfsprekend om terug te keren nadat je enkele weken of maanden niet of nauwelijks kansen kreeg. Er zijn in deze groep geen starters of bankzitters. We hebben een hecht team waarin iedereen alles geeft voor deze club en haar kleuren.”

 

"We hebben nu een hecht team waarin iedereen alles geeft voor de club en haar kleuren."

En zo start Hernan Losada de nieuwe week en de voorbereiding op de volgende wedstrijd vol goede moed. En is hij de ingeving van Beridze al vergeten? “Nee, dat niet. Het blijven 2 verloren punten en het is typisch voor deze afdeling waarin het afhangt van kleine dingen. Iedereen knokt voor elk punt, geen enkele ploeg zal makkelijk winnen. Het zal close blijven.”

Het is alweer uitkijken naar de volgende wedstrijd, Union-Beerschot. Opnieuw een moeilijke verplaatsing in dat zware programma dat Beerschot heeft voor de winterstop. “We geloven erin. We moeten kunnen genieten van deze uitdaging waar we samen aan begonnen zijn.”

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

BEERSCHOT vs OH LEUVEN

THE FINAL

The Final Sjaal

Koop hem online en in de fanshop