CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

HET STEVIGE STAGEWEEKEND VAN BEERSCHOT

Beerschot heeft er een goed weekend opzitten. De Spaanse omstandigheden zijn perfect, en alle spelers kunnen voluit meetrainen en verteren de hoge intensiteit goed.

Zaterdagochtend vertrok Jorn Vancamp terug naar België waar hij maandag waarschijnlijk de definitieve diagnose zal krijgen over z’n enkelblessure. Het is -hout vasthouden- voorlopig het enige slecht nieuws vanop het oefenkamp in Orihuela. Geen enkele speler miste dit weekend de lange en zware trainingen.

Het zweet spatte twee dagen tegen de Spaanse rotsen. In een stevige winterzon waren vooral de voormiddagsessies zware kost. De trainingen gingen over de 2 uur en de spelers moesten -van kortbij opgevolgd door Pieter Jacobs- regelmatig hun limieten opzoeken. De inspanningen worden meteen omgezet in cijfers en stats, klaar voor een grondige analyse. De cijfers geven enerzijds aan of alle spelers wel degelijk in de juiste zone trainen, anderzijds of ze niet tegen een overbelasting aanlopen en mogelijk een aangepast programma moeten krijgen. Ondanks de duur, de intensiteit en de oefeningen op explosiviteit, moest dit weekend niemand gas terugnemen, laat staan afhaken. Ook Tom Pietermaat en Ryan Sanusi blijven de voortdurende belasting goed verdragen.

Ryan Sanusi vierde zondag niet alleen z’n stijgend vormpeil, ook z’n verjaardag. De defensieve middenvelder werd 28 en bezongen vlak voor de middaglunch. Waren het vrijdag Tissoudali en Reda die een Arabisch verjaardagslied bovenhaalden voor Frans, nu galmden Russische gezangen door het restaurant. De bejubelde zangers waren Denis Prychynenko en Yan Vorogovskiy.

Zaterdag en zondag werden afgesloten met een teamgesprek. Zaterdag was het een tactische bespreking, zondag werden de aanvallers apart genomen voor een overleg. Het is opvallend hoe de spelers zelf mogen -of moeten- mee nadenken en oplossingen zoeken. Ook na de 11 tg 11 van zondag werd door Losada meteen de mening van de spelers gevraagd en hun kritische instelling op de proef gesteld. Niet alleen de spelers hebben inspraak, ook alle leden van de staff krijgen en nemen hun verantwoordelijkheid. Elke training, elke oefening wordt vastgelegd en besproken in een rondetafelgesprek met Losada, Still, Dauwen en Jacobs, indien nodig aangevuld door keeperstrainer Patrick Nys. Na het zondagontbijt zagen we Will Still zo’n 13(!) papierpropjes in het rond gooien in de zoektocht naar de ideale oefening.

Tom Pietermaat maakte van dit weekend gebruik om z’n talenkennis bij te schaven. Hij was voortdurend in de leer bij Joren Dom voor de uitspraak van de voornaamste Spaanse woorden en zinnen. Noem het gerust wat alternatieve en niet-alledaagse lessen, efficiënt zijn ze wel. De uitspraak van Tom benadert intussen de perfectie. ‘Buenos dias’, ‘Valverde’ en ‘Barcelona’ rollen eruit met juiste en typische tongvallen en sisklanken. We hopen dit snel te kunnen aantonen in een video…

Sinds zaterdag kan Pietermaat ook z’n Duits bijschaven. We hebben in het resort Campoamor het gezelschap gekregen van Bundesligaclub Union Berlin. Maandag spelen de Duitsers twee oefenwedstrijden tegen 1B-ploegen. Zowel Union als OHL zakken dan af naar Orihuela.

Beerschot kiest ervoor geen oefenwedstrijden te spelen. Losada en z’n staff gaan voor onderlinge wedstrijden op volle intensiteit. Die van zondagvoormiddag doet het beste verhopen. Ook het steeds groeiende kliekje van supporters zag een pittige match met goals van Noubissi en Saint-Louis.

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

OH LEUVEN vs BEERSCHOT

THE FINAL - PART 2

Bstel nu je abonnement voor het seizoen 20-21

We are ready!