A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

JAN VAN DEN BERGH IS TERUG

Jan Van den Bergh (25) keert terug naar Beerschot. Hij komt over van KAA Gent en tekende een contract voor 5 jaar. “Ik heb altijd gezegd dat Beerschot mijn club is. Dit is thuiskomen.”

Jan Van den Bergh verliet op het eind van het vorige seizoen zijn Beerschot. Hij ging in op een mooi aanbod van KAA Gent. “Ik zou altijd spijt gehad hebben, moest ik die stap niet gezet hebben. Door een samenloop van omstandigheden heb ik er nauwelijks kansen gekregen en leek het me beter een club te zoeken waar de kans groter is dat ik aan spelen toekom. Vanaf dat moment was Beerschot optie nummer 1. Toen bleek dat zij geïnteresseerd waren, was het in mijn hoofd al in orde en waren we er snel uit. Ik ben heel blij en heb ongelooflijk veel goesting om weer voor Beerschot te spelen.”

Voorzitter Francis Vrancken: “Ook al weten we nog steeds niet in welke afdeling we uitkomen volgend seizoen, we blijven niet bij de pakken zitten en blijven investeren in de uitbouw van de kern en de club. Net als Dario Van den Buijs is Jan Van den Bergh een speler die interesse genoot van ploegen in 1A. Het is mooi dat ook hij voor ons kiest.”

Jan Van den Bergh: “Ik ben gecharmeerd door de interesse uit 1A maar hier is het gevoel beter. Het voelt voor mij onnatuurlijk aan om ergens anders te spelen. Dat kan ik nu wel zeggen na m’n passage bij KAA Gent.”

Van den Bergh werd de laatste maanden verhuurd aan OHL. Hij was er meteen basisspeler en speelde de eerste, verloren, finalematch in het Olympisch Stadion. Ook OHL trok aan de mouw van de centrale verdediger, die in dat geval speelgerechtigd zou geweest zijn, op 2 augustus tegen Beerschot: “Dat is inderdaad een vreemde situatie en ik kan niks verkeerd zeggen over OHL, maar ik speel liever voor Beerschot en heb geen moment getwijfeld. Ik teken ook bewust voor afloop van de finale, om nadien niet bestempeld te kunnen worden als een opportunist. 1A of 1B, ik speel volgend seizoen voor Beerschot. Al spreekt het voor zich dat ik hoop dat Beerschot de finale wint en promoveert. Dan beleef ik dat historische moment alsnog mee. Daarvoor was ik tenslotte naar hier gekomen.”

Technisch coördinator Sander Van Praet: “We kennen de kwaliteiten van Jan Van den Bergh. Hij is bij Beerschot uitgegroeid tot een secure, voetballende verdediger die regelmatig z’n goals meepikt. Jan kent het huis en is vertrouwd met alles en iedereen bij de club. We zijn er trots op dat we een Belgische verdediger met dat profiel voor lange tijd kunnen vastleggen. Dat past binnen de strategie van de club.”

De eerste intrede van Jan Van den Bergh was in 2016, in eerste amateur. Hij groeide uit tot sterkhouder en werd een van de publiekslievelingen. Onze fans verkozen Jan Van den Bergh vorig jaar tot ‘Manneke van het seizoen’, na een seizoen waarin hij ook goed was voor 4 goals en 2 assists. “Ik heb hier altijd een fantastische band gehad met het publiek, zoals met de hele club. Alles voelt vertrouwd aan. Dit is ook een keuze van het hart. “

Jan Van den Bergh traint maandag voor het eerst mee.

Welkom terug Jan Van den Bergh

WELCOME HOME! 💜🏡 #NEWTRANSFER #WEAREREADY #UNITEDBY13

Geplaatst door K. Beerschot V A op Vrijdag 24 juli 2020

OH LEUVEN vs BEERSCHOT

THE FINAL - PART 2

Bstel nu je abonnement voor het seizoen 20-21

We are ready!