A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

JOREN dom kijkt uit naar beerschot-lokeren

Na de sterke opener bij OHL gaat Beerschot zaterdag op zoek naar een vervolg en bevestiging, thuis tegen Lokeren. We blikken vooruit met Joren Dom.

En of we op het Kiel genoten hebben van de fraaie prestatie en die klinkende 0-3-uitoverwinning op OHL van vorige vrijdag. Dat mocht ook. Voor even toch. Want maandag ging Hernan Losada over tot de orde van de dag en stond er nog maar één zaak centraal: keihard trainen om dat goede werk te bevestigen tegen Lokeren.

Of dat gaat lukken, wilden we weten van Joren Dom. Waarom hij? Om de eenvoudige reden dat we aan ons water voelen dat hij zaterdag zijn eerste seizoensdoelpunt gaat binnentrappen of –koppen. En ook omdat hij een waardevolle pion is in het elftal, die bovendien altijd en overal de zaken stelt zoals ze zijn. Recht voor de raap, met aandacht voor nuance.

"Wij moeten en zullen enkel focussen op onszelf en proberen een verlengstuk te breien aan de prestatie van in leuven"

De wedstrijd Beerschot–Lokeren heeft extra pigment gekregen nu Stijn Vreven dinsdag werd voorgesteld als de nieuwe sportieve baas van de Waaslanders, waardoor hij zaterdag in het Olympisch Stadion plots in de bezoekers-dugout zal zitten. Hoe kijk jij tegen dit gegeven aan?

“ik moet zeggen dat het wel een belangrijk gespreksthema was in de kleedkamer woensdag, maar we moeten dit nu ook niet groter maken dan het is. Akkoord, het zal een beetje raar doen om Stijn Vreven op het Kiel als coach van de bezoekers te ontvangen. Sommige spelers die onder hem niet al te veel aan spelen toe kwamen, zullen allicht extra gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen. Om hem van zijn ongelijk te overtuigen.”

Zoals jij…?

“Nee, niet direct (lacht). Zijn aanwezigheid maakt mij eerlijk gezegd niks uit. Of dit gegeven het resultaat zal bepalen, dat denk ik niet. Op dat vlak houden beide ploegen elkaar in evenwicht. Wij kunnen al raden met welk spelsysteem Vreven Lokeren zal laten spelen zaterdag. Terwijl Stijn natuurlijk al onze spelers kent: zowel hun sterke punten als hun tekortkomingen. Wij moeten – en zullen – ons enkel en alleen focussen op onszelf. En proberen een verlengstuk te breien aan die sterke prestatie van in Leuven.”

Leg die totale metamorfose van vorige vrijdag eens uit. In de eerste periode nul uitoverwinningen en dan plots een droge 0-3-zege in Leuven. Tegen de periodekampioen dan nog…

“Dat klopt. Aan Den Dreef speelden we met voorsprong onze beste match van het seizoen. Vanaf minuut één was het er ‘boenk op’. Het tactisch plannetje van Hernan klopte als een bus. Iedereen voerde zijn taken uit tot in de perfectie, de jongens die door de vele afwezigen een speelkans kregen, grepen die met beide handen. Er heerste geen faalangst meer, geen stress. En vanaf die 0-1 ging het vertrouwen nog meer de hoogte in… en toonden we tot wat we met deze groep in staat zijn. Hoe groot de impact van Hernan Losada is in dit alles? Groot. Hij stuurde het ‘gameplan’ bij, zowel in balbezit als bij balverlies en maakte ons op die manier polyvalenter als team. Die kleine aanpassingen aan de speelwijze van de tegenstander deden de rest.”

Nu zaterdag tegen Lokeren is het tijd voor je eerste doelpunt van het seizoen, Joren…

“Awel, daar heb ik ook al aan gedacht. Ik ben er de voorbije weken en maanden enkele keren al dicht bij geweest. Zowel met een paar kopballen als schoten, die ofwel nipt naast en over belandden of in extremis door een verdediger of de keeper nog gered werden. Nu is zelf scoren niet direct mijn hoofdambitie. Mijn taken liggen vooreerst in verdedigend werk… maar zelf zo eens een goaltje maken zou ons wel eens op de goeie weg naar een nieuwe overwinning kunnen zetten.”

Het is momenteel nog onduidelijk voor welke basiself Hernan Losada zal kiezen…

“Ja, er komen een paar spelers terug na hun interlandverplichtingen van de voorbije week, terwijl Loris Brogno weer inzetbaar is na een schorsingsdag. En zaterdag is Denis Prychynenko geel geschorst. Met andere woorden, er zal noodgedwongen weer geschoven moeten worden. Maar dat deert ons niet. We hebben vorige vrijdag met brio bewezen dat we zoiets kunnen opvangen. Dus waarom zou dat ook tegen Lokeren niet lukken?”

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

 

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

OH LEUVEN vs BEERSCHOT

THE FINAL - PART 2

Bstel nu je abonnement voor het seizoen 20-21

We are ready!