CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Le nouveau Grisez est arrivé

“Dit moet een nieuwe start betekenen”

Anderhalf jaar staat Gregory – zeg maar Greg- Grisez inmiddels op de loonlijst bij Beerschot maar tot in de bovenste schuif is hij  bij onze supporters nog niet geraakt. En dat terwijl Stijn Vreven hem bij het begin van vorig seizoen direct in zijn basiselftal zette. Op de linkerflank. Slechts zeven wedstrijden duurde zijn ‘moment de gloire’, want na de verloren thuiswedstrijd tegen Lommel verdween hij uit de gratie en bleef zijn inbreng beperkt tot invalbeurten en een occasionele nieuwe speelkans.

”Dat was wel even slikken”, kijkt de 30-jarige ‘gars sympa’ uit La Louvière op die periode terug. “Maar als profvoetballer moet je met zo’n scenario rekening houden. Dat kan gebeuren. Op de bank of zelfs in de tribune zitten terwijl je nooit geblesseerd of geschorst bent: nee, prettig is dat niet.”

Sinds twee weken in Grisez echter aan zijn tweede start begonnen. Overtuigend en met een grote dosis vertrouwen.

“ik heb optimaal geprofiteerd van dat interlandweekend, toen een aantal van mijn ploegmaats kwalificatiematchen moesten spelen, en ik door Hernan Losada weer werd opgevist. Op OHL stond ik in de basis en bewerkstelligde ik mee onze knappe 0-3-overwinning. Dat deed deugd. En was tegelijkertijd een opluchting.  Echt verrassend was dit niet voor mij. Ik voelde me direct goed in m’n vel na de trainerswissel. Hernan Losada kneedde vanaf dag één een hechte groep en trok ook de communicatie en de dialoog weer op gang. En misschien nog belangrijker: h ij betrok iedereen bij het groepsgebeuren; iets wat onder de vorige coach meer werd verwaarloosd. De jongens die al een tijdje minder hadden gespeeld tankten op die manier vertrouwen, voelden dat er een nieuwe kan zat aan te komen… en die heb ik gegrepen. Dit moet voor Beerschot en mezelf een  nieuwe start betekenen. We hebben de tweede periode met een 4 op 6 ingezet. Daar moeten we nu op voortbouwen.”

Je werd vorig seizoen door de eigen supporters bij herhaling zwaar op de korrel genomen. De kritiek was bij momenten keihard…

“Dat klopt. En daar heb ik toch wel van afgezien. Het waren zeer moeilijke momenten, en nefast voor het vertrouwen. Ik wist dat Beerschot een speciaal publiek heeft: razend enthousiast, emotioneel en heel fanatiek. Schitterend om onder te voetballen. Maar ik heb ook de andere kant van de medaille al gezien: superkritisch en striemend hard als het iets minder loopt. Net als zowat elke voetballer las ik de reacties op de sociale media, en dat was bij momenten toch even slikken hoor. Dat had ik niet verwacht en kon ik ook moeilijk plaatsen.”

Heb je er in het tussenseizoen aan gedacht om eventueel te vertrekken?

“Nee hoor. Zo zit ik niet in mekaar. Ik besef dat ik op Beerschot bij de beste club zit waar ik in de gegeven omstandigheden kan zitten. De ambiance is hier schitterend, de club heeft de ambitie om op korte termijn naar 1A te gaan. Ik wil hier slagen. En de goede lijn van de voorbije weken doortrekken. Ik wil bewijzen dat ik dit niveau aankan en een vaste plaats in het elftal waard ben.”

Ben je altijd een flankspeler geweest?

“O nee. Bij US Centre en Sporting Charleroi speelde ik als aanvaller. Als spits. Pas daarna, meer bepaald bij Visé, ben ik teruggezakt naar het middenveld en de verdediging. Naar de flank. Op die positie heb ik daarna zowel bij La Louvière, White Star Brussel en Roeselare gespeeld. Daar voel ik me ook goed in m’n vel.” 

"Ik wil hier slagen. En de goede lijn van de voorbije weken doortrekken".

Hoe zit het eigenlijk met je kennis van het Nederlands? En spreek je inmiddels ook al een paar zinnen ‘plat Antwaarps’?

“Ik begrijp wel het meeste van wat er in het Nederlands gezegd wordt, dus die zware supporterskritiek heb ik voor de volle honderd procent meegekregen. (lacht) Anderzijds heb ik ook met plezier gehoord en gelezen dat die kritische benadering sinds die match op OHL omgeslagen is,  en mijn prestatie werden geapprecieerd. Hopelijk blijft het zo evolueren. Wat het Nederlands betreft, het zelf spreken durf ik nog niet zo goed.  Aangezien ik in La Louvière ben blijven wonen, praat ik doorgaans Frans. Wel blijf ik wekelijks soms wel eens een tweetal keer in het Antwerpse overnachten… al vormen de verplaatsingen doorgaans weinig problemen.”

Zondag naar Union…

“Dat wordt daar weer een serieuze test voor ons. Ondanks het verlies van een drietal sterke spelers beschikt Union ook dit seizoen weer over een heel sterk geheel. Maar ook wij zitten duidelijk in het goede ritme. Het zal dus allicht een felbevochten match worden, die ons minstens één puntje zou moeten opleveren.”

Met Greg Grisez in de basis?

“Ik hoop het…”

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

BEERSCHOT vs OH LEUVEN

THE FINAL

The Final Sjaal

Koop hem online en in de fanshop