A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

SINT-TRUIDEN - BEERSCHOT: 0-0

Beerschot heeft in Geel 0-0 gelijkgespeeld tegen Sint-Truiden. Beerschot was, net als tegen Club Brugge en KAA Gent, de evenknie en liet een stevige indruk in een bitsig duel.

Met de zware oefenstage in de benen, begon Beerschot ook aan deze oefenwedstrijd met veel overgave. Was de eerste grote kans voor Sint-Truiden met Colidio die net naast de kooi van Vanhamel schoof, Beerschot zette daar al in het eerste kwartier twee serieuze scoringsmogelijkheden tegenover. Tissoudali kopte over en legde daarna niet precies genoeg af voor Rapha in een 2 tegen 1 situatie.

Het bleef een opvallend pittige oefenwedstrijd met stevige duels en balveroveringen. Iets over het half uur werd Noubissi door de buitenspelval geloodst. Tissoudali kon net niet bij de voorzet. Onze creatieve Amsterdammer bleef bedrijvig. Jammer dat hij zich op het eind van de eerste helft verslikte in z'n dribbel op een geniale pass van Rapha. De stevige eerste helft eindigde zonder doelpunten.

Beerschot startte de tweede helft met dezelfde 11, Sint-Truiden veranderde z'n elftal volledig en kwam er na 5 minuten snel uit. Ito kon net niet besluiten. Aan de overkant kopte Frans tegen de paal maar de fase werd afgevlagd voor buitenspel.

Ongetwijfeld ingegeven door de vermoeidheid van de stage moesten de Beren het gaspedaal lossen en was het balbezit voor de Kanaries. Onze goede organisatie gaf amper een krimp en met de frissere krachten Brogno, Vorogovskiy en Maes in de ploeg werd het evenwicht opnieuw hersteld. Bourdin kopte in de handen van Van Marsenille op hoekschop van Rapha. 2 minuten later sprong hij al in de bres bij een uitbraak van Matsubara.

Van de laatste 10 minuten onthouden we nog een schot over doel van Sanusi en een grote kans voor Prince die in de handen van Van Marsenille knalde. En de tweede gele kaart voor Lee die in 86ste minuut het veld moest verlaten. Het was tekenend voor de inzet en de potigheid in deze oefenwedstrijd. Beerschot was alweer de evenknie van een ploeg uit 1A. Na het gelijkspel tegen kampioen Club Brugge, opnieuw een goed resultaat en een opsteker richting finale.

DOELPUNTEN: geen

BEERSCHOT: Vanhamel, Frans, Dom (Aloé), Prychynenko (Maes), Bourdin, Grisez (Vorogovskiy), Pietermaat, Sanusi, Holzhauser (Placca), Tissoudali (Brogno), Noubissi (Prince)

SINT TRUIDEN (helft 1): Steppe, Garcia, Sankhon, Nakamura , De Ridder, Colidio, Janssens, Avelino, Durkin , Flora, Nazon

SINT TRUIDEN (helft 2): Van Marsenille, Matsubara, Konate, Mmaee, Walsh, Colombatto, Lee, Asamoah, Troonbeeckx, Balongo, Ito (Masoudi)

GELE KAARTEN: 39' Pietermaat, 72'+ 86'Lee

RODE KAARTEN: 86' Lee

OH LEUVEN vs BEERSCHOT

THE FINAL - PART 2

Bstel nu je abonnement voor het seizoen 20-21

We are ready!