A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Sprinten en scoren

Ondanks de vermoeidheid trok de groep zich op de zevende stagedag in Kamen weer stevig op gang en waren onze aanvallers goed bij schot.

Ook voor onze trainers zijn het lange dagen in Duitsland. Dinsdagavond was het over tienen, eer ze de ruimte verlieten waar ze de trainingsbeelden van de dag analiseerden. Ook die info pakten ze mee voor de training van woensdag en voor de wedstrijden die eraan komen, niets wordt aan het toeval overgelaten.  Op de beelden zijn nog steeds alle spelers te zien. De groep blijft de zware belasting goed verteren. Op Brian De Keersmaecker na, die revalideert in Antwerpen, kan nog steeds iedereen voluit gaan.

En voluit gaan deden ze woensdag. Van bij de start. Onze staff had een kleurrijk en uitdagend circuit opgesteld met een reeks van oefeningen op explosivitieit en snelheid. Iedereen ging ‘vollen bak’, het werden zelfs wedstrijdjes waarin spelers elkaar uitdaagden om de snelste te zijn.

Ook in het tweede deel van de voormiddagtraining keek Losada goedkeurend toe. In korte wedstrijdvormen op een klein veld werd gewerkt op afwerking en de ballen vlogen er goed in. Brogno en Tissoudali tekenden voor de mooiste goals, maar ook de andere aanvallende spelers Rapha, Prince, Placca, Vancamp en Noubissi waren goed bij schot.

In die wedstrijdvormen werden ook onze doelmannen op de proef gesteld, voor het oog van videoreporter Luther en z’n camera. Donderdag komen kapitein Mike Vanhamel, Antoine Lejoly en keeperstrainer Patrick Nys aan het woord in een doelmannenvideo op het Beerschot YouTube kanaal. “De keepers zijn goed en hard aan het trainen. Ook Mike staat alweer op scherp, hij moet enkel nog wedstrijdritme opdoen.” Laat Nys optekenen. Mike Vanhamel laat in het interview dan weer z’n paars licht schijnen op de ‘moderne doelman’, terwijl ook de belangrijke rol van tweede doelman Antoine Lejoly in het keepersteam benadrukt wordt.

Zoals steeds werden er woensdag na de lunch enkele uren rust ingelast. Veel spelers kiezen voor een siësta, anderen lezen een boek, contacteren het thuisfront of drinken samen een koffie. De vaste klanten in de koffieruimte zijn Mike Vanhamel, Fré Frans, Joren Dom en Tom Pietermaat. Soms is de koffieklets serieus en de gespreksmaterie (redelijk) hoogstaand, soms is het een luchtig en gefluisterd roddelmoment.

Luchtig was de tweede training allerminst. In twee groepen werd gewerkt op uithouding en kracht. Onder een alweer onverwacht aanwezige Duitse zon trokken de spelers een reeks van 9 sprints tussen 200 en 600 meter. Vooral de halve fond zorgde voor verzuring en grimassen, met een verbetenheid die deze groep typeert. Zo ging Dom in z’n laatste sprint achter de ‘ontsnapte’ Grisez aan. Heerlijk om zien. De buiten opgestelde spinningfietsen deden het melkzuur afdrijven. De muziek en de beats deden de rest.

‘Afgelopen’, denk je… Niet voor de aanvallers. Zij mochten op voorzet van de trainers Losada -vanop rechts- en Still -vanop links- nog eens de netten laten trillen. Het was bijna 19 uur wanneer Marius en co het veld verlieten en hongerig uitkeken naar het avondmaal.

OH LEUVEN vs BEERSCHOT

THE FINAL - PART 2

Bstel nu je abonnement voor het seizoen 20-21

We are ready!