CLUB NIEUWS

Thomas Schellekens: legal counsel

Wie is de stille kracht achter onze officiële documenten, ingewikkelde contracten en juridische dossiers? Zijn naam is Thomas Schellekens. Legal Counsel.

Dik een jaar geleden nam Thomas Schellekens (29) z’n intrek in het Olympisch Stadion. Sindsdien steekt  hij z’n juridische neus in de talrijke dossiers en procedures die Beerschot, net als alle andere professionele voetbalclubs, heeft lopen. ‘Een moderne voetbalclub moet op vele vlakken juridisch bijgestaan worden. Dan heb ik het niet zozeer over rechtszaken bij het BAS of andere rechtbanken -ik ben geen advocaat- maar over het opstellen van contracten voor spelers en medewerkers, het vastleggen van commissie-overeenkomsten, het begeleiden van transfers, het inleiden en opvolgen van procedures bij de FIFA of statutenwijzigingen… Enfin, zo kan ik nog wel even door gaan. Dit is alvast een droomjob voor mij. Ik wilde m’n juridische achtergrond combineren met m’n passie voor sport, en dat kan ik hier.’

Thomas behaalde z’n master rechten aan de universiteit van Brussel en specialiseerde daarna in Lyon, New York en Barcelona. Hij liep stage bij Standard en werkte 2 jaar voor een advocatenkantoor in Luxemburg. Tot z’n wegen kruisten met die van voorzitter Francis Vrancken en hij ook de andere bestuurders wist te overtuigen van z’n kwaliteiten.

Sander Van Praet: ‘Ook voor de technische commissie heeft Thomas z’n meerwaarde al bewezen. Als coördinator van die commissie werk ik dikwijls samen met hem hem voor transfers, contracten en werkvergunningen. Hij is altijd beschikbaar en adviseert ons steeds snel en correct. Op die manier is ook Thomas een onmisbare schakel geworden in veel dossiers. Met de uitbouw van een complementair en professioneel team is onze werking op veel vlakken efficiënter geworden.

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts