CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

VERSLAG BEERSCHOT - LOMMEL

BEERSCHOT – LOMMEL  2 – 1

En of den Beerschot tot op de allerlaatste speeldag meedoet voor de tweede periodetitel. Vanmiddag voetbalden onze Mannekes een logische thuisoverwinning bij elkaar… maar daarvoor moest het wel tot in het slotkwartier wachten, knokken en zwoegen. Met wat geluk had de wedstrijd reeds bij de rust ‘binnen’ kunnen geweest zijn, maar twee keer de doelpaal en één buitenspelvlaggetje staken daar een stokje voor. In de tweede helft was het Lommel dat op voorsprong kwam maar de manier waarop Beerschot terug knokte, verdient alleen maar respect en bewondering. Marius Noubissi knalde in z’n eentje de 2-1-eindstand op het bord. Schitterend! 

Volle gas vooruit. Dat was het advies voor Beerschot in deze laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. En die druk leverde ei zo na al een vroeg openingsdoelpunt op, maar de geplaatste bal van Sanusi, op aangeven van Noubissi, belandde tegen de binnenkant van de paal. Dikke pech maar onze Mannekes lieten zich hierdoor niet uit het lood slaan.

Sanusi en Holzhauser bleven immers druk zetten en de Lommelse verdediging wankelde maar brak niet. Met een overdreven XXL-dosis meeval want rond het halfuur mikte Noubissi op zijn beurt tegen de paal. En toen Tissoudali even later wel binnentikte was er dan weer een offside-vlaggetje van de grensrechter die Beerschot van de dik verdiende 1–0 hield. Het leek zo’n zondagnamiddag te gaan worden waarbij de bal er niet in wou.

Lommel voetbalde tussendoor keurig vanuit de omschakeling, evenwel zonder Vanhamel in verlegenheid te brengen. Meer dan enkele afzwaaiers, een rollertje van Sanyang en een schot van Iyede noteerden we niet van de Limburgers. Pover, maar dat was evenzeer de verdienste van Beerschot dat achteraan amper een krimp gaf.

Vijf minuten in de tweede helft kreeg Beerschot een koude douche over zich heen. Lommel drong via de rechterflank diep door tot in de Kielse speelhelft, waar Sanyang zijn maatje Aabbou bereikten, die hoog binnenschoot.  Onverdiender kon een voorsprong op dat moment niet zijn.

Er restte Beerschot maar één zaak: slikken en de draad weer oppikken. En dat deed Tarik Tissoudali met een rush waarbij hij drie Lommelse verdedigers in de wind zette maar de bal uiteindelijk over stiftte. Weg dot van een kans! Hernan Losada stuurde daarop met Fessou Placca extra aanvallend geweld de wei in. Alles of niks met andere woorden.

Een kwartier voor affluiten joeg Marius Noubissi de vlam in de pijp en de sfeer in het stadion, toen hij na een mooi driehoekje Sanusi-Holzhauser de gelijkmaker (via de paal!) binnentrapte. “Nu ik er ene heb binnen getrapt, ga ik de match ook maar ineens beslissen”, dacht onze Kameroense spits. En ja hoor, een kleine tien minuten later deed hij zijn kunstje over. Twee doelpunten voor Marius Noubissi, die eindelijk zijn beste benen terug heeft gevonden. Niet onbelangrijk voor de eventuele promotiewedstrijden, want met deze o zo dikverdiende overwinning houdt Beerschot zijn kansen op de tweede periodetitel meer dan gaaf.

 

 

TOESCHOUWERS: 7.780

SCHEIDSRECHTER: De Cremer

DOELPUNTEN: 50’ Aabbou 0-1, 73’ Noubissi 1-1, 81’ Noubissi 2-1

BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko, Frans (63’ Placca), Bourdin (75’ Maes), Pietermaat, Dom, Sanusi, Grisez, Holzhauser (89’ Aloé), Tissoudali, Noubissi

LOMMEL: Svedkauskas, Hendrickx, Philips, Neven, Khammas, Brebels (90’Screciu), Bitsindou, Nemeth, Sanyang, Aabbou, Iyede (88’ Krizan)

GELE KAARTEN: Bourdin, Prychynenko, Philips, Mboko, Aabbou

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

BEERSCHOT vs OH LEUVEN

THE FINAL

The Final Sjaal

Koop hem online en in de fanshop