A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG: Beerschot - OHL

BEERSCHOT – OUD-HEVERLEE LEUVEN  2 – 1

Beerschot heeft in de match die moest gewonnen worden de drie punten thuis gehouden en staat zo op honderdtachtig minuten van de tweede periodetitel en de promotiewedstrijden. De overwinning kreeg vorm in het vierde kwartier, toen eerst Tissoudali en nadien Frans voor een 2-0-voorsprong zorgden, maar een niet aflatend OHL knokte zich daarna weer in de match en bleef na een aansluitingstreffer van Van den Bergh (niet netjes, Jan!) slagvaardig. Beerschot overleefde echter die Leuvense powerplay. Met knikkende knieën, bloed, zweet en tranen. En op karakter. Mooi zo Mannekes!

Zowel Beerschot als OHL kozen in deze topper voor dezelfde insteek: een strakke organisatie achterin en speculeren op de snelle omschakeling. Het waren de bezoekers die gaandeweg iets meer balbezit opeisten en het betere combinatiewerk op de mat legden. Dat gebeurde (al te) vaak over hun linkerflank waar Reda maar geen vat kreeg op de beweeglijke Aguemon. De schoten van Maertens en Van Hyfte waren echter te centraal om Vanhamel in de problemen te brengen.

Het eerste échte doelgevaar kwam  van onze Mannekes: voorzet Holzhauser en Ibara die de bal tegen de paal devieerde. Kunnen wij ook, dacht OHL en amper enkele minuten later kopte een ongedekte Sowah op zijn beurt op de staander. Evenwicht op alle vlakken zeg maar… al kreeg Beerschot op het middenveld geen voet aan de grond en miste het balvastheid om vlotte acties in elkaar te knutselen. Verder dan enkele pogingen uit de tweede lijn, steriele druk en hoge voorzetten kwamen we niet. Openbreken deed de match niet in de eerste helft.

De tweede helft dan maar? Ja hoor. En hoe! Bingo na amper twee minuten. Ibara dweilde de linkerflank af, bereikte in twee keer de centraal mee opgerukte Tissoudali, en die prikte mooi binnen. Simpel en efficiënt opgezet , netjes afgerond. Een klassegoal. En een belangrijke.

De inbreng van Ryan Sanusi bleek eveneens een voltreffer. Met hem op het middenveld kwam Beerschot meer aan voetballen toe en werd de druk opgevoerd.  Het gevolg? Een tweede doelpunt op het uur: een inswingende hoekschop van Holzhauser, door Frédéric Frans die aan de verste paal keihard en onhoudbaar binnengekopt. Perfecte timing en… Carnaval op ’t Kiel.

En nog was de Kielse honger niet gestild. Zo slingerde Tissoudali zich met enkele onvervalste Rensenbrink-bewegingen door de Leuvense afweer. Alle hens aan dek bij Henkinet  & co, die wel overeind bleven.

OHL schakelde daarop een versnelling hoger en trok met iets meer manschappen naar voor. Wat volgde was een resem schoten richting Beerschot-doel. Een weer onvermoeibaar zwoegende Pietermaat, een secure verdediging en Mike Vanhamel staken er tot minuut 79 wel een reddende voet of hand tussen. Maar tegen een omhaal van uitgerekend Jan Van den Bergh was paars-wit kansloos.

Het werd nog bibberen tot het einde voor Beerschot dat door z’n beste krachten zat… maar uiteindelijk die 2-1-overwinning over de streep trok. Kortom, we hebben alles weer in eigen handen. Afmaken nu!

 

TOESCHOUWERS: 7.260

SCHEIDSRECHTER: D’Hondt

DOELPUNTEN: 47’ Tissoudali 1-0, 60’ Frans 2-0, 79’ Van den Bergh 2-1

BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko, Frans, Bourdin, Reda (46’ Sanusi), Dom, Pietermaat, Grisez (79’ Aloé), Holzhauser, Tissoudali, Ibara (55’ Placca)

OHL: Henkinet, Van en Bergh, Tshimanga, Schuermans, Aguemon, Van Hyfte (62’ Perbet), Henry, Mercier, Sowah, Duplus (73’ Borges), Maertens

GELE KAARTEN: Maertens, Aguemon

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

tweede periode

1 KVC Westerlo 23 pts
2 K. Beerschot V.A. 23 pts
3 Union Saint Gilloise 19 pts
4 Oud Heverlee Leuven 17 pts
5 RE Virton 17 pts

Matchday Kinderfeestjes

Onze Feestberen

Wil je je zoon, je dochter, een jarige of een andere jonge Beerschotsupporter een bijzondere beleving cadeau doen?