A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG BEERSCHOT - UNION

BEERSCHOT – UNION  1 – 1

Na drie opeenvolgende 1-1-gelijkespelen in eigen huis tegen achtereenvolgens Lokeren, Virton en Roeselare zette Beerschot ook tegen Union hetzelfde resultaat neer, waardoor het in de top van het klassement ook na acht wedstrijden in de tweede periode razend spannend blijft. Onze Mannekes verdienden vanavond meer en beter. Supersub  Tissoudali zette paars-wit vroeg in de tweede helft op voorsprong maar een dikke twintig minuten later stelden de Brusselaars met een copybook-counter gelijk en gingen dus nog twee belangrijke punten verloren. Jammer maar helaas.

In vergelijking met vorige week wisselde Hernan Losada zijn basiselftal op drie plaatsen. Ryan Sanusi, Loris Brogno en Prince Ibara kwamen aan de aftrap, en dat ging ten koste van het trio Vorogovskiy-Maes-Noubissi, voor wie in de dug-out een zitje werd gereserveerd.

Beerschot begon aanvallend aan de wedstrijd en versierde in het eerste kwartier al twee goeie scoringsmogelijkheden. Eerst bediende Brogno op links Saint-Louis, maar diens schot verdween via een Union-been in hoekschop. Even later kreeg Holzhauser een kans voor de voet. Ook die poging werd in extremis afgeblokt.

Union opteerde voor een stevige afweer maar toonde zich behendig en technisch onderlegd in de omschakeling. Toch leverde die Brusselse aanvalsdrift weinig tot geen gevaar op. Ook aan de overzijde weinig Kielse combinaties die tot in de zone van de waarheid reikten. Wel dwongen onze Mannekes in de eerste helft een achttal hoekschoppen af. De op training ingestuurde nummertjes misten echter verrassingseffect en schoten tussen de palen. Nul-nul was dan ook een logische ruststand.

Eén wissel halfweg: Saint-Louis , die een ongelukkige eerste helft speelde waarin hij niks klaarspeelde mocht in de kleedkamer blijven; Tarik Tissoudali was zijn vervanger. En dat was een gouden  vervanging bleek al na welgeteld  zeventien seconden. Met een snedige rush ov er de linkerflank en een heerlijk schot in de winkelhaak trapte hij op een weergaloze manier wekenlange frustratie vanwege weinig speelminuten van zich af. Wat een wereldgoal!

Met die 1-0-stand op het scorebord moest Union nu wel iets avontuurlijker voetbal op de Olympische grasmat proberen te brengen, maar dat lukte slechts met mondjesmaat. De Kielse verdediging stond er, en wanneer Haugen dan toch eens gevaarlijk kwam opzetten, was er altijd nog Mike Vanhamel die met een goede redding uitpakte. Kortom, het Kielse plaatje klopte.

Tot in minuut 69… Dom balverlies – of slecht inspelen zoals u wil – van Noubissi aan de Union-doellijn leidde een razendsnelle Brusselse counter in van Ferber, wiens slimme voorzet door Haugen (randje buitenspel?) werd binnengetrapt. Superefficiënt uitgespeeld én afgewerkt. Wat een koude douche voor Beerschot dat op dat moment de match onder controle leek te hebben.

Even slikken dus, een handjevol moeilijke minuten doorspartellen… en op zoek naar dar tweede doelpunt. Noubissi was er op tien minuten van het einde dicht bij maar zijn schot werd door Kristiansen gered. In de slotfase ging Union – dat maar liefst zes gele kaarten pakte – nog op zoek naar de overwinning. Maar het was opnieuw Vanhamel die het Brusselse gevaar neutraliseerde.

 

TOESCHOUWERS: 5.800

SCHEIDSRECHTER: Put

DOELPUNTEN: 46’ Tissoudali 1-0, 69’ Haugen 1-1

BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko, Frans, Bourdin, Reda, Dom (81’ Maes), Sanusi, Holzhauser, Saint-Louis (46’ Tissoudali), Brogno, Ibara (62’ Noubissi)

UNION: Kristiansen, Perdichizzi, Kis, Nielsen (62’ Haugen), Ferber (77’ Mehlem), Tabekou, Fixelles, Teuma, Vega, Sigurdarson, Kandouss

GELE KAARTEN: Perdichizzi, Kis, Teuma, Fixelles, Tabekou, Mehlem, Holzhauser

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

tweede periode

1 KVC Westerlo 23 pts
2 K. Beerschot V.A. 23 pts
3 Union Saint Gilloise 19 pts
4 Oud Heverlee Leuven 17 pts
5 RE Virton 17 pts

Matchday Kinderfeestjes

Onze Feestberen

Wil je je zoon, je dochter, een jarige of een andere jonge Beerschotsupporter een bijzondere beleving cadeau doen?