A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG BEERSCHOT-VIRTON: 2-1

Beerschot heeft met 2-1  gewonnen van Virton, de leider na 10 speeldagen. Doelpuntenmakers in een open wedstrijd waren Brogno en Holzhauser.

De openingsfase was voor Virton maar nadat Vanhamel paraat was op een schot van Soumare, nam Beerschot beetje bij beetje over. De pressing van de Mannekes bracht Virton in de problemen en bij balverlies ging Noubissi aan de haal. De Kameroener was niet egoistisch en vond Brogno alleen voor doel. Onze rechterflankspeler klopte van dichtbij doelman Moris.

De bezoekers waren niet meer gevaarlijk tot diezelfde Brogno de bal inleverde bij Lapoussin die dit keer niet miste. Tot twee keer toe was het bijna 1-2, vooral Couturier slaagde erin een gemaakte goal niet om te zetten in een voorsprong.

Op slag van rust kreeg Beerschot een penalty nadat doelman Moris z’n voet gevaarlijk in de rug van Reda plantte. Net als vorige week was het bingo voor Rapha Holzhauser. Nummer 4 voor onze Oostenrijkse middenvelder. Beerschot ging rusten met een 2-1 voorsprong.

De eerste uitgespeelde kans van de tweede helft was voor de thuisploeg. Maes bediende Brogno op de rand van de backlijn. De ijverige winger schoof z'n tweede van de avond net naast. Aan de andere kant zag ook Kore z'n bal aan de verkeerde kant van de paal belanden en zo bleef het een evenwichtige en onvoorspelbare wedstrijd.

Virton kwam enkele keren piepen aan het kot van Vanhamel maar het was Beerschot dat het dichtst bij een doelpunt was. Noubissi werd gelanceerd op de tegenaanval, kapte zich mooi vrij maar besloot op Moris. En ook enkele minuten later wilde het niet lukken voor de sterke spits, na een fantastische rush van Vorogovskiy. Mooi was het dat Vak I de naam scandeerde van Marius Noubissi ondanks het feit dat hij maar niet aan dat competitiedoelpunt raakt. Binnenkort moet het harde labeur lonen en zullen ze er hopelijk invliegen.

Vanhamel moest zich nog een keer reppen op een kopbal van Hadji maar de deugddoende overwinning bleef op het Kiel.