A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG: Beerschot - Waasland Beveren

BEERSCHOT – WAASLAND BEVEREN  3 – 2

Beerschot en Waasland Beveren hebben er vanmiddag een razend spannende wedstrijd van gemaakt met een raar scoreverloop. Onze Mannekes moesten na een minder begin en twee tegendoelpunten onmiddellijk in de achtervolging… en dus tegen een dubbele witte Wase verdedigingsmuur opboksen. Tissoudali en de ingevallen Suzuki gomden de achterstand met ieder een doelpunt weg… en in de door Beveren zelf gezochte extra tijd kopte Bourdin zelfs nog doelpunt nummer drie binnen maar de VAR constateerde een overtreding op de doelman. Zeer discutabel. Dan doe ik het wel, zei Loris Brogno. Een doelpunt dat niet meer afgekeurd kon worden. Wat een ommekeer. En wat een verdiende overwinning.

Amper veertien minuten gespeeld en in die tijdspanne had Waasland Beveren zowaar al een 0-2-voorsprong bij elkaar gevoetbald. Onze Kielse verdediging liet net iets te veel ruimte en ging vaak te weinig in. Eerst Efford en nadien ‘gouden stier’ Heymans profiteerden optimaal van die Kielse ruimte. Iedereen in het Olympisch Stadion met verstomming geslagen… een valse start.

Hoe dan ook, vijfenzeventig minuten hadden onze Mannekes nog om die scheve situatie alsnog om te buigen. Holzhauser kwam direct na de 0-2 al dicht bij de aansluitingstreffer maar doelman Jackers had een enorme reflex in huis. Daarna claimde Beerschot wel balbezit maar scherp en dreigend was het aanvalsspel te weinig. De keren dat we tot in de Wase grote rechthoek geraakten was via vrije trappen, hoekschoppen en zwiepballen vanop de flank.

Op slag van rust lukte het dan toch: mooie dubbelpass Holzhauser-Tissoudali, door TiTa-Tarik met een subliem stiftertje in doel werd geprikt. Eén-twee halfweg.

Eénrichtingsvoetbal richting ‘klooster’, zo zag de tweede helft eruit waarin Beerschot druk en tempo opvoerde, “full press” toepaste en zich niet bezondigde aan overhaasting. Holzhauser strooide bij herhaling zijn voorzetten vanop de linkerflank, de debuterende Sanyang ging enkele keren zijn kans en zowel Tissoudali als Noubissi konden net niet dat beslissende schotje plaatsen. Altijd zat er wel een wit Waas been tussen. Niet echt verwonderlijk als er achteraan constant zeven of acht op een rijtje staan. En ook dat tikkeltje geluk of een bal die plots goed valt, ontbrak.

Bij het ingaan van het slotkwartier stuurde Hernan Losada met Suzuki en Brogno al zijn resterend aanvallend geweld de mat op. En onze Japanner had welgeteld twee minuten nodig om te doen wat hij moest doen: scoren. Zijn tweede in evenveel matchen. Banzai!

Het tempo werd nog verder opgevoerd, en Waasland Beveren haalde alle truken van de tijdrekkersfoor boven. De ref telde uiteindelijk wel zes extra minuten bij… en daarin volgde nog die onwaarschijnlijke apotheose. Voetbal kan o zo mooi zijn. En nog mooier wanneer den Beerschot wint!

TOESCHOUWERS: 3.200

SCHEIDSRECHTER: De Cremer

DOELPUNTEN: 11’ Efford 0-1, 14’ Heymans 0-2, 41’ Tissoudali 1-2, 79’ Suzuki 2-2, 90+5’ Brogno

BEERSCHOT: Vanhamel, Frans (74’ Suzuki), Van den Buijs, Bourdin, Dom, Halaimia (46’ Pietermaat), Sanusi, Sanyang (74’ Brogno), Holzhauser, Tissoudali, Noubissi

WAASLAND BEVEREN: Jackers, Schoonbaert, Bertone, Wiegel (76’ Mertens), Efford (76’ Sula), Wuytens, Khammas, Vukotic, Verreth (86’ Sinani), Schryvers, Heymans

GELE KAARTEN: Noubissi, Losada, Bertone, Schryvers