CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

VERSLAG: Lokeren - Beerschot

KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, KAMPIOENEN OLE OLE

LOKEREN – BEERSCHOT  0 – 2

Beerschot heeft vanavond voor het derde seizoen op rij een periodetitel behaald… en zich op die manier verzekerd van de promotiefinales. Hierin ontvangen onze Mannekes op zondagnamiddag  8 maart OHL in het Olympisch Stadion, en trekken we zes dagen later - zaterdagavond 14 maart - naar Den Dreef. Met als inzet: dat felbegeerde ticket voor 1A.

Hoe je het ook draait of keert, onze Mannekes waren de sterkste ploeg in een onvoorspelbare tweede periode, konden rekenen op een ijzersterke verdediging, voetbalden als een hecht blok, straalden spelvreugde uit  en voerden het goed uitgedokterd tactisch plaatje van coach Hernan Losada tot in de puntjes uit. Vooral onze nieuwbakken T1 verdient lof voor de manier waarop hij Beerschot na een zwakke eerste periode aan het voetballen kreeg… en tegelijkertijd punten pakte.

Door hier op het groene Daknamgras de tweede periodetitel op zak te steken, en dus niet via de groene tafel,  zet Beerschot een lange neus richting de vele kritikasters en andere azijnpissers die het de voorbije dagen en weken nodig vonden alleen maar vergif te spuiten richting Kiel. Laat dit ons antwoord zijn!

Hernan Losada werd gedwongen om in zijn startelftal nog een last minute-wissel door te voeren nadat onze Spielmacher-Torschütze Rapha Holzhauser zich tijdens de opwarming blesseerde en moest afhaken. Hierdoor kwam Mboko in de ploeg met de opdracht de rechterflank af te dweilen. Beerschot liet zich door deze toch serieuze aderlating niet uit z’n lood slaan, vond onmiddellijk het goede ritme en ging op zoek naar de openingstreffer. Lokeren-doelman Defourny redde eerst een halve omhaal van Prychynenko en een poging van Dom maar was kansloos toen Frédéric Frans een vrijschop van Grisez in de verste hoek kopte. Een perfecte insteek voor onze Mannekes.

Beerschot breide evenwel geen verlengstuk aan die sterke start, verloor al te veel duels op het middenveld en zag Lokeren zich in de match knokken. Benchaib en Ben Harush kwamen – respectievelijk met een dicht schot en een kopbal - dicht bij de gelijkmaker, maar Mike Vanhamel schudde voor de zoveelste keer dit seizoen twee wereldsaves uit z’n mouw. Puik keeperswerk alweer van onze ballenpakker.

In de slotfase van de eerste helft scoorde de thuisploeg toch via Lawal, maar ref Smet keurde het doelpunt af voor een voorafgaande duwfout van Van Damme. Oef. Beerschot maakte nu niks meer klaar en snakte naar het rustsignaal… en moest zelfs nog een tweede zucht van opluchting slaken toen Van Moerzeke geen goede reactie had op aangeven van Overmeire.

Onze Mannekes vonden tijdens de rust hun tweede adem en deden wat er van hen werd verwacht. Twee minuten nadat thuisspeler Ben Harush werd uitgesloten, verdubbelde Marius Noubissi de Kielse voorsprong door een zwiepvoorzet van Tissoudali netjes voorbij Defourny te koppen. 0-2, met twee kopbalgoals.

Bij Lokeren nam de frustratie met de minuut toe, en weer twee minuten moesten de Waaslanders zelfs met z’n negenen verder, toen ook Jelle Van Damme een tweede gele kaart onder de neus kreeg gestoken. Op dat ogenblik sijpelde op Daknam bovendien het nieuws door dat Union in zijn thuismatch tegen Westerlo op 1-0 was gekomen. En dat werd in het Lokerse bezoekersvak danig gevierd. Of wat dacht u?

Met die 0-2 op het scorebord werd er nog weinig gevoetbald. Beerschot consolideerde de voorsprong en Lokeren toonde zich onmondig en kreeg er nog een pak supportersherrie bovenop, waardoor de wedstrijd zelfs even werd stilgelegd.  Om de gemoederen te bedaren. En de projectielen die vanuit de Lokerse spionkop op het terrein werden gegooid, op te kuisen.

Gescoord werd er niet meer – een doelpunt van de ingevallen De Keersmaecker werd nog afgekeurd - en aangezien Westerlo op Union met 3-1 de boot inging, is Beerschot mathematisch zeker van de tweede periodetitel. Het carnavalsfeestje werd op Daknam in gang geschoten, ging in de vele Kielse supportersbussen richting Koekenstad mooi verder en krijgt vannacht in en rond het Olympisch Stadion ongetwijfeld nog een happy ending.

Proficiat Mannekes!

 

TOESCHOUWERS: 4.500

SCHEIDSRECHTER: Smet

DOELPUNTEN: 18’ Frans 0-1, 50’ Noubissi 0-2

LOKEREN: Defourny, Van Damme, Ben Harush, Diaby, Koike, Overmeire, Benchaib (81’ Parmentier), De Jonghe, Amano, Van Moerzeke (59’ Filipovic), Lawal

BEERSCHOT: Vanhamel, Mboko, Prychynenko, Frans, Bourdin, Pietermaat (78’ Maes), Dom, Sanusi, Grisez, Tissoudali (83’ De Keersmaecker), Noubissi

GELE KAARTEN: Sanusi, Van Damme, Ben Harush, Overmeire, De Jonghe

RODE KAARTEN: 48’ Ben Harush (2x geel), 52’ Van Damme (2x geel)

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

 

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

BEERSCHOT vs OH LEUVEN

THE FINAL

The Final Sjaal

Koop hem online en in de fanshop