A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

verslag lommel-beerschot: 1-0

Beerschot heeft vanavond aan een koude en kille Gestelsedijk de eerste (o zo teleurstellende) periode van het seizoen 2019-2020 afgesloten zonder uitoverwinning. Want ook tegen een allesbehalve indrukwekkend Lommel konden onze Mannekes niet overtuigen, laat staan punten pakken. Marius Noubissi versierde in de eerste helft nochtans twee goeie kansen, maar het was de thuisploeg die – na een rode kaart voor Loris Brogno – de drie punten thuis hield met een raak afstandsschot van Brebels. Nee, dit was geen goede algemene repetitie voor de tweede periode, die volgende vrijdag start met een verplaatsing naar OH Leuven.

Hernan Losada stuurde dezelfde elf de wei in als vorige zaterdag en koos ook weer voor het 3-5-2-spelsysteem waarmee Roeselare werd geklopt. Niks verrassends dus op dat vlak. Beerschot voetbalde na vier minuten de eerste kans bij elkaar, over liinks. Holzhauser stuurde Vorogovskiy weg en diens voorzet werd door Noubissi centimters naast getrapt. Een even goed als hoopgevend begin… dat echter geen verlengstuk kreeg.

Wat volgde was een halfuurtje rommelig heen-en-weer-getrap met mislukte combinaties, foutieve passes en weinig tot geen animo. Ook nog eens tegen een veteranentempo. Eén korte opflakkering nog. Van Noubissi, die in de grote rechthoek vier Lommel-verdedigers aan de klap hield, zich vrijkapte en op de paal besloot. Jammer, want deze actie verdiende beter. En Lommel? Dat trapte welgeteld één bal tussen de palen: een schuchter schot van Ippel, waarvoor Vanhamel goed plat ging… al was dat zelfs niet nodig. Nul-nul bij de rust dus, de enige juiste tussenstand.

Het spektakel was in de tweede helft  al evenmin hartverwarmend. Slordig in alle opzichten… en met Loris Brogno in een negatieve rol. Eerst schudde hij nog wel een mooie actie uit z’n sloffen (in extremis afgeblokt); een paar minuten liep hij tegen een domme tweede gele kaart aan. Beerschot met z’n tienen verder. En het kreeg  daarvoor bij het ingaan van het slotkwartier de rekening cash gepresenteerd.  Onze linkerflank werd met één simpele rush uitgespeeld en de teruggelegde bal door Brebels keihard, hoog en onhoudbaar ingeschoten.

Losada gooide in de slotfase met Vancamp en Tissoudali nog extra aanvallend geweld in de strijd, maar het was ‘too little too late’. De zevende competitienederlaag was een feit. En dat betekent dat Beerschot dit seizoen welgeteld de helft van zijn matchen verloor. Een ronduit zwakke balans, daar moeten we niet flauw over doen.

Het moet een pak beter, Mannekes. En rap!

 

* TOESCHOUWERS: 1.500

* SCHEIDSRECHTER: Vermeire

* DOELPUNTEN: 74’ Brebels 1-0

* LOMMEL: Svedkauskas, Hendrickx, Neven, Henkens, Ippel, Naudts (90’ Thordarson), Kammas, Brebels, Siekman, Abdoulie (79’ Vermijl), Aabbou (68’ Krizan)

* BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko, Holzhauser, Bourdin, Reda (84’ Tissoudali), Dom, Maes (85’ Vancamp), Brogno, Vorogovskiy, Placca (71’ Saint-Louis), Noubissi

* GELE KAARTEN: Brogno, Vorogovskiy, Prychynenko, Saint-Louis

* RODE KAARTEN: 58’ Brogno (2x geel)

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

tweede periode

1 KVC Westerlo 23 pts
2 K. Beerschot V.A. 23 pts
3 Union Saint Gilloise 19 pts
4 Oud Heverlee Leuven 17 pts
5 RE Virton 17 pts

Matchday Kinderfeestjes

Onze Feestberen

Wil je je zoon, je dochter, een jarige of een andere jonge Beerschotsupporter een bijzondere beleving cadeau doen?