A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag Roeselare - Beerschot

Een sterk Beerschot bleef op Schiervelde steken op een 1-1 gelijkspel en had, gezien de voortdurende druk naar voor en de reeks van kansen meer verdiend. Het wordt voorlopig alleen leider.

Beerschot begon met dezelfde 11 als tegen Westerlo en greep Roeselare meteen bij de keel met veel druk naar voor. Toch was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Rommens ging alleen op Vanhamel af maar zoals zo dikwijls dit seizoen verloor de aanvaller het van onze doelman. Iets over de 20steminuut werd Tissoudali weggestuurd door Rapha. De kapbeweging werd gevolgd door een gebokt schot.

Beerschot bleef baas en was enkele minuten later weer gevaarlijk. Eerst raakte een schot van Bourdin niet door een bos van West-Vlaamse benen, vlak daarop ging een schuiver van Tissoudali net naast. En het mocht niet zijn voor onze dribbelnederlander want in de volgende 6 minuten werd hij nog 2 keer afgestopt door Biebauw.

Het offensief en de gezonde agressiviteit leverden uiteindelijk toch het verdiende doelpunt op. Joren Dom schoof beheerst en gekruist de openingstreffer binnen.

Bijna was Dom ook meteen goed voor een assist. Zijn voorzet kon net niet binnengetikt worden door een alweer bedrijvige Prince.

Op het einde van de eerste helft moest Vorogovskiygeblesseerd vervangen worden door Brogno die opende met een broodnodige tackle op Oliveira. Aan de stand veranderde niks meer. Beerschot ging verdiend rusten met een voorsprong.

Bij het begin van de tweede helft had het 0-2 moeten staan. De alleenstaande Brogno nam een voorzet op de slof maar trof Biebauw en deklat. En meteen daarop was het aan de andere kant wel prijs. Nouri werd alleen voor Vanhamel gezet en schoof binnen. Geen 0-2 maar 1-1 tegen de gang van het spel in. Effe slikken.

Ondanks de opdoffer nam Beerschot de match weer in handen. Tissoudali en Brogno kwamen tikkend in de buurt maar niet voorbij Biebauw.

Met minder dan 20 minuten te spelen gingen de poppetjes aan het dansen. Andzouana gaf zonder aanleiding Brogno een stevige duw. In het gemor en getrek dat daarop volgde kreeg Andzouana geel en trainer Gamel rood.

In het slotkwartier bleef Beerschot drukken. Dom en Brogno kopten de Mannekes bijna op voorsprong maar het mocht niet zijn, en op de counter moest Vanhamel paraat zijn op een uitbraak van Saviour.

Intussen offerde Losada ook Frans op voor extra spits Noubissi, en was het nagelbijten en hopen dat er nog 1 bal goed viel en de verdiende winning goal opleverde. Brogno. Net naast. Maes. Afgeblokt. Noubissi. Corner.

En ja, intussen hield Vanhamel ook Nouri van een doelpunt, maar Beerschot verdiende meer dan het gelijkspel en kan met vertrouwen uitkijken naar de topper tegen OHL.