A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

'We zijn op de goede weg'

Donderdag was de laatste volledige trainingsdag van het Duitse oefenkamp. Vrijdag keren de paarse troepen terug naar Antwerpen. “Dit heeft deugd gedaan. We zijn op de goede weg.” Zo vat coach Hernan Losada het kort samen.

Donderdag moesten de spelers nog wel tot het uiterste gaan in alweer een pittige en uitgeregende voormiddagtraining. Terwijl in één station, net als woensdag, een reeks van sprints moesten getrokken worden, werkten twee andere groepen met de bal. Will Still begeleidde de ploegjes in een wedstrijd. Hernan Losada liet z’n spelers snel combineren en vrijlopen op de kleine ruimte. Er werd afgesloten met een oefening waarbij trio’s op voorzet Mike Vanhamel probeerden te kloppen. Elke goal was goed voor een punt. Er was evenveel competitiviteit als fun, de bevestiging van de vorige dagen. ‘Ik blik terug op een stage met veel rust, met veel spelplezier, en met een gevoel dat we gaan klaar zijn voor de finale.’ Ondanks de toenemende spanning geeft ook Hernan Losada een relaxte en zelfverzekerde indruk. Meer reacties van onze coach zijn donderdag en vrijdag te zien en te horen op onze facebook- en twitterpagina. Het volledige interview -in een heerlijk 80’s ogende gymzaal-  staat vanaf vrijdagavond op onze YouTube pagina.

Dat er naast hard labeur, ernst en focus regelmatig plaats was voor ambiance bewees een verhitte strijd tussen onze Oliviers. Team manager Olivier Dieltjens ging een weddenschap aan met kine Olivier Meul, die vroeger doelman was. De team manager ging voor 5 gelukte vrije trappen op 10. Dieltjens, gecoacht door Rapha, en Meul, met tips van Vanhamel, gingen gelijkopgaand. De spanning en de ambiance stegen naar een climax en een beslissende vrije trap. De team manager mikte net naast. Olivier verloor. Olivier won.

In de namiddag koos de staff voor afwisseling en konden de spelers inschrijven voor een tornooi basketbal. Rapha blijkt niet alleen goede voeten te hebben, z’n handen leidden een team met Prychynenko, Vorogovskiy, Sanusi en Maes naar de overwinning. Ook Ayrton Mboko, Fré Frans en Dario Van den Buijs toonden hun skills, de laatste was zonder meer de meest technisch verfijnde basketter.

Verrassend veel spelers gingen daarna nog in op de uitnodiging om enkele korte wedstrijdjes strandvoetbal te spelen. Maes en Brogno knalden in het Duitse zand hun ploeg naar winst met twee heerlijke goals. Viel de namiddagtraining onder de noemer ‘ontspannen en stoom aflaten’, toch werden er nog steeds stevige inspanningen geleverd en werden de laatste paarse zweetdruppels achtergelaten op Duitse bodem.

Nog een recuperatietraining op vrijdag en dan naar het Kiel. Dat het goed was.

OH LEUVEN vs BEERSCHOT

THE FINAL - PART 2

Bstel nu je abonnement voor het seizoen 20-21

We are ready!