Beloften starten met overwinning in bekercompetitie

 

Beloften: BEERSCHOT –THES SPORT  3 – 2

Ons beloftenelftal heeft gisterenavond de bekercompetitie ingezet met een verdiende thuiszege. Beerschot werd ingedeeld in een poule met verder nog Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven.

De jonge Mannekes startten sterk en scoorden het openingsdoelpunt langs Tomas Muyldermans. Lang stond deze voorsprong echter niet op het bord want na een misverstand in de Kielse verdediging klom Thes al snel op gelijke hoogte, vanop de penaltystip.

Het was Beerschot dat ook na de rust het spelbeeld bepaalde, en verdiend verder uitliep tot 3-1. Eerst met een penaltygoal van Joas Ndombasi, daarna met een wereldgoal van Jalal Azzaoui. Bij een schaarse tegenaanval lukte Thes nog wel een aansluitingstreffer, maar de jonge Kielse garde hield in de slotfase het hoofd koel en consolideerde de overwinning.

“Prima wedstrijd van mijn jongens. Indien we nu nog de afval in ons spel en kunnen verminderen en die domme foutjes in verdedigend opzicht vermijden, zijn we klaar voor een sterk seizoen”, toonde Hernan Losada zich na afloop best tevreden.

De eerstvolgende thuiswedstrijd (competitie) van onze beloften is op maandag 26 augustus om 20.15 uur tegen Sporting Charleroi. Net als vorig seizoen speelt Beerschot zijn thuiswedstrijden op het terrein van FC Kontich aan de Duffelsesteenweg.

 

* DOELPUNTEN: 28’ Muyldermans 1-0, 35’ 1-1 (strafschop), 51’ Ndombasi 2-1 (strafschop), 62’ Azzaoui 3-1, 74’ 3-2

* BEERSCHOT: S. Goossens, Kaissi, Heyvaert, El Hadj, Van De Venne, Matondo Kwanzmbi, Sebaoui (61’ Lavia), Azzaoui (81’ G. Van Camp), Amali (84’Devolder), Muyldermans, Ndombasi (89’ J. Goossens)

 

 

Info en tekst: Eric De Roeck en Danny Geerts

Foto: Jan Mees