Herbronnen tegen KSC Dikkelvenne

 

Stap 1 richting Heizel…

Beerschot begint zaterdagnamiddag om 16 uur aan zijn Croky Cup-avontuur met een thuiswedstrijd tegen KSC Dikkelvenne. Niet direct een courante naam in het Belgisch voetbalwereldje, daarom even kaderen misschien…

De geel-blauwen uit het Oost-Vlaamse Gavere spelen in de tweede amateurklasse en versloegen in de vorige drie bekerrondes achtereenvolgens Excelsior Mariakerke en Kampenhout met respectievelijk 5-2 en 5-0, terwijl ze afgelopen zondag in Loenhout gingen winnen met 1-4. Ofwel dertien (!) plus één doelpunten in drie matchen. Het mag duidelijk zijn: zij weten de goal wel staan, die aanvallers van Dikkelvenne! Onder de lat bij de bezoekers een oude bekende: Quintijn Steelant, die tot en met het seizoen 2017-2018 deel uitmaakte van Beerschot Wilrijks A-kern.

Voor de troepen van Stijn Vreven is deze bekermatch een ideale kans om de teleurstellende prestatie en de zware 3-0-nederlaag van vorige vrijdag in Leuven definitief weg te gommen. Want die miskleun ligt niet alleen bij de Kielse spelersgroep nog zwaar op de lever, ook de supporters verwachten een sportieve revanche…

Voor het maken van de broodnodige doelpunten kijkt Beerschot in de eerste plaats naar Marius Noubissi. Dat hij terug van lang weggeweest is, bewees onze Kameroense prijsschutter aan Den Dreef in Leuven. Want hij toonde zich bij zijn invalbeurt al direct de gevaarlijkste en doelgerichtste spits. Onder meer met een knal richting winkelhaak, die door OHL-keeper Hankinet  stijlvol werd weggebokst.

“Ik ben blij dat ik weer kan voetballen”, aldus Noubissi na een operatie aan de adductoren en een maandenlange revalidatie. “Het was een frustrerende periode waarin ik wel uitstekend werd begeleid door Beerschots medische staf. Daar kan ik de club, de dokters en kinesisten niet genoeg voor bedanken. Dat men voornamelijk op mij rekent voor het scoren van doelpunten, is normaal. Ik kende een goed eerste jaar bij Beerschot vorig seizoen, scoorde regelmatig en dan liggen de verwachtingen sowieso hoog.  Zowel bij mij als bij de clubleiding en de supporters. En die verwachtingen wil ik helemaal inlossen.”

“Dat Beerschot als één van de topfavorieten voor de titel in 1B begint, is geen verrassing. De club had immers ingekocht met het oog op 1A. Kwalitatief beschikken we dus over een sterke kern, dat zie je op training. Het voetbal dat we brengen mag gezien worden, die match op OHL niet meegeteld natuurlijk. Alles valt stilaan in de juiste plooien, alleen de efficiëntie moet nog naar omhoog zodat we ons veldoverwicht ook in doelpunten kunnen omzetten. Dat is de uitdaging voor de komende weken en maanden.”

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees